Dagboek

Om alles een beetje op een rijtje te krijgen schrijf ik elke dag ik een dagboek, een digitaal dagboek om pressies te zijn. Het lucht op om alles op te schrijven wat ik eigenlijk niet hardop wil zeggen. Ook lees ik vaak stukjes terug en kom ik dingen tegen waar ik uren over na kan denken. Pas schreef ik bijvoorbeeld dit:
“Eigenlijk is het bedtijd, ik merk ook dat ik moe ben maar ik wil niet slapen. In de nacht voel ik me eenzaam, overdag ook wel eens hoor maar snachts is er niemand tegen wie ik aan kan kruipen. Snachts is er ook geen afleiding want de rest van de wereld slaapt dus als mijn gedachten dan afdwalen naar papa is er eigenlijk niks wat ik kan doen om dat tegen te houden. Snachts ben ik verplicht om over mijn gevoel na te denken.”

Slapen lukt me al niet meer sinds mijn vader is overleden. Ik denk snachts eigenlijk alleen maar na. Zou mijn vader trots zijn op me? Zou hij naar me kijken? Wat vond hij van zijn eigen uitvaart? Enzovoort enzovoort.. Frustrerend want ik ben inmiddels zo moe dat normaal functioneren overdag haast niet meer lukt..

Maar ik geef niet op hoor! Straks draai ik me gewoon weer om en ga ik gewoon weer proberen te slapen, misschien lukt het vannacht wel ;).

2 gedachtes over “Dagboek

  1. Wat een mooie blog voor je vader. Fijn dat je hier kunt schrijven, en je eigen plekje hebt om het kwijt te kunnen. Ik hoop dat je vanavond wel kunt slapen, en dat je zelf rustig word. Ik vind het erg voor je, en ik wens je veel sterkte. ❤

    1. Manuela van Bergen

      Bedankt voor je reactie! Volgende week naar de dokter voor een paar sterke slaappillen dus dan zal ik vast en zeker slapen als een roosje =]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s