3 maanden…

Morgen is papa alweer 3 maanden dood..

Het voelt als de dag van gisteren dat mijn lieve papa overleed.. Het is een gevoel dat me tot op de dag van vandaag in zijn greep heeft..

Toen papa net overleden was vroegen heel veel mensen hoe het ging en of ik het wel volhield en nu 3 maanden later hoor ik van bijna niemand nog iets.. Ergens snap ik het wel, voor hun gaat het leven natuurlijk gewoon door. Voor mij voelt het alsof ik tot aan mijn knieën in het cement sta en geen kant op kan.. Ik kan het verdriet niet uit de weg gaan, ik moet het recht in de ogen kijken en terug vechten.

“Het voelt zo leeg” zegt mijn moeder wel eens en ze slaat de spijker recht op zijn kop! Het voelt verdomd leeg.

Ik kan me nog goed herinneren dat als ik bij papa sliep dat ik dan altijd een ontbijtje op bed kreeg (de boter was altijd over de datum maar het gaat om het gebaar ;)). Ook keken we altijd horror films samen en rookte we er flink op los (opvoedkundig niet zo slim maar wel mega gezellig!). Rudolf van Veen (24 kitchen) kraakte we samen altijd af (niet zo veel zout joh, doe is een normale blouse aan of als je dat er lekker uit vind zien dan heb je een nieuw brilletje nodig). En bijna elke vrijdag zaten we bij Appie (lunchroom in Naaldwijk) een pannenkoek te eten. Ik en mijn vader hebben ook mindere tijden gehad maar daar zijn we gelukkig altijd samen weer uit gekomen en onze band is er alleen maar sterker door geworden. Het belangrijkste bezit in mijn vaders leven waren zijn kids, dat is me vooral tijdens zijn ziekte duidelijk geworden! Het ergste aan die rot ziekte vond mijn vader dat hij mij en mijn zusje niet kan zien opgroeien. Hij had nog zoveel met ons willen delen. Hij had mijn zusje graag haar diploma zien halen. Hij had graag willen klussen in mijn toekomstige woning. Hij had mij en mijn zusje met liefde en vol trots naar het altaar willen brengen. Het mocht allemaal niet zo zijn..

Veel mooie herinneringen heb ik aan mijn vader en dat is iets wat niemand me meer kan afnemen! Wel heel verdrietig dat ik die herinneringen niet meer kan aanvullen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s