Ongeluk!

“Mam? We hebben een ongeluk gehad. De ambulance is onderweg. Ik bel je zodra ik meer weet.” Ik had haast dinsdag, erg veel haast. En haastige spoed is zelden goed, dat blijkt maar weer!

Op weg naar huis haalde ik en Annemarie (mijn zusje) een fietser in. Bij mij ging dat prima maar toen mijn zusje er langs wilde zwenkte de fietser opeens naar links. Mijn zusje vloog tegen een muur met uitstekende stenen en zat helemaal onder het bloed. Ik heb snel de hulpdiensten gebeld en die waren gelukkig binnen 10 minuten ter plaatse.

Mensen die kwamen aanrijden stapte uit hun auto en schoten ons te hulp. Mijn zusje werd het gras in gedragen aangezien ze op het fietspad erg gevaarlijk lag. Een voorbijganger hield mijn zusje aan de praat zodat ze niet buitenbewustzijn zou raken, wat ze door de klap waarschijnlijk wel even geweest is.

De politie was als eerste ter plaatse en vroeg mijn zusje naar haar naam, adres en leeftijd om te kijken of ze nog bij kennis was en of ze normaal kon praten. Kort daarna kwam de ambulance en werd mijn zusje de ambulance in gedragen om onderzocht te worden. De politie heeft ondertussen mijn verhaal en het verhaal van het meisje waar we opgebotst waren aangehoord. Mijn zusjes bril en fiets was stuk dus werd er ook een schadeformulier ingevuld.

Het ambulancepersoneel besloot mijn zusje mee te nemen naar het ziekenhuis vanwege een grote wond bij haar wenkbrauw. In het ziekenhuis aangekomen moesten we erg lang wachten maar uiteindelijk is de wond zonder verdoving gehecht.

Mijn zusje heeft zicht ontzettend groot gehouden ook al had ze onwijs veel pijn! Ergens voel ik me onwijs schuldig want door mij hadden we zo’n haast maar Annemarie zegt dat ik me niet schuldig moet voelen, zulke dingen gebeuren.

Zoals het er nu naar uitziet komt ze er weer helemaal bovenop, wel houd ze een groot litteken over bij haar wenkbrauw. Ook heeft ze een hele grote bloeduitstorting in haar oog die we zeker in de gaten moeten houden! Verder heeft ze wat schaafwonden en een gekneusde elleboog maar dit komt gewoon weer helemaal goed!

Bij deze wil ik alle omstanders en natuurlijk de politie en het ambulancepersoneel bedanken! Erg fijn om te zien dat zoveel mensen hun hulp hebben aangeboden. Ook het meisje waar we opgebotst zijn is de hele tijd bij ons gebleven wat ik heel tof van haar vind!

(De foto’s hieronder kunnen schokkende beelden bevatten)

3 gedachtes over “Ongeluk!

 1. Aie, dat ziet er behoorlijk pijnlijk uit,
  schaafwonden kunnen behoorlijk “trekken”…
  maar al bij al valt het nog mee, het zal een tijdje duren maar zijn allemaal wonden (ook het litteken van de snede, als het een beetje deftig gehecht is) die op den duur zullen verdwijnen.
  wens haar vlugge beterschap!

  1. Vooral door de hersenschudding heeft ze heel veel hoofdpijn en is ze erg misselijk, maar dat weerhoud haar er niet van om gewoon naar school te gaan. Ze zit in haar examenjaar dus durft ze niet zo goed thuis te blijven ;).

   Bedankt voor de beterschap, ik geef het aan mijn zusje door!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s