Dat was een diepe put!

Het is even stil geweest.. Ik wist niet waar ik over kon schrijven. Ik wilde eigenlijk gewoon een keer een vrolijk blog bericht schrijven maar het zit er niet in. Waar iedereen al bang voor was is gebeurd.. Ik zat in de put.. 1,5/2 weken geleden was het raak, ik voelde me zo beroerd dat ik het niet kon wegstoppen. Op mijn werk viel het ook op, ze vroegen zich af waarom ik zo stil was. Ik heb Johan (collega) toen ik een paar dagen later alleen met hem op kantoor was uitgelegd dat het door het overlijden van mijn vader kwam, dat ik even uit de flow was. Het was fijn dat iemand op mijn werk eindelijk wist hoe ik me voelde.

Op een donderavond (1,5 week geleden) was ik op, ik kon me niet meer inhouden en heb de hele weg vanuit mijn werk naar huis zitten huilen. En thuis aangekomen wilde de kraan niet meer dicht, ik had het te lang zitten opkroppen.

Een paar dagen geleden heb ik mezelf weer bij elkaar geraapt. Ik heb me neer gelegd bij mijn verdriet en kon weer verder. Het was even een hele grote spiegel die me werd voorgehouden maar het heeft me zeker verder gebracht.

Ik weet nu dat ik gewoon moet toegeven aan m’n verdriet en dat huilen niet erg is. Ik mag verdrietig zijn!

4 gedachtes over “Dat was een diepe put!

 1. Natuurlijk mag je huilen, mag je verdrietig zijn. Ik denk dat dit een heel menselijk rouwproces is. Jammer genoeg kan niemand je beloven dat je nooit meer van die ellendige periodes zal moeten meemaken, er zullen er nog volgen, maar wat ik je wel kan beloven is dat ze minder frequent zullen zijn, dat er naarmate de tijd verstrijkt er meer en meer tijd tussen de “inzinkingen” zullen zijn.
  Veel sterkte en goeie moed,
  Johan

  1. Ik reageer nu pas omdat ik niet zo goed wist wat ik tegen je wilde zeggen. Ik ben geraakt door al je lieve reacties en dit doet me heel erg goed!

   Ik merk dat ik me na mijn inzinking van laatst weer wat beter voel. Ik ben rustiger in mijn hoofd en kan weer wat makkelijker over mijn vader praten. Ook laat ik mijn verdriet meer toe en huil ik als ik verdriet heb, zoals het hoort eigenlijk.

   Ik wil je bedanken voor je reactie, en voor al je reacties eigenlijk. Ik merk dat ik elke dag meer waarde ga hechten aan mijn blog en dat ik mijn verdriet zo beter een plekje kan geven. Het is nog een lange weg maar de eerste kilometers zijn afgelegd.

 2. hé Manuela,
  als je niet weet hoe of wat gezegd doe je het gewoon niet!
  Ik zeg gewoon hoe ik het aanvoel, en misschien zal dat wel al eens verkeerd zijn. Geen idee waarom, maar ik heb enorm met je te doen, waarschijnlijk omdat ik ook een dochter heb. En naar ik elders overal hoor een beetje een speciale relatie ermee, voor al haar “materiële” problemen gaat ze naar mijn vrouw, haar ma, maar voor de zielenroerselen en vriendjes en gevoelens komt ze altijd bij mij. ze is nu 31 jaar en het is altijd zo geweest, en ergens denk ik dat ze van me houdt zoals jij van je papa houdt. enfin, ik kan het moeilijk uitleggen. des te meer dat ze enige kind is en ik verleden week opa geworden ben (mss kwets ik je met dit te zeggen, sorry daarvoor). Wat ik eigenlijk bedoel is dat ik hoop dat mijn dochter me zo graag ziet als jij je papa graag ziet. ik kan het niet anders uitleggen, en ik moet je bewonderen omdat je zo sterk bent, ook al denk je dat niet van jezelf.
  xxx

  1. Gefeliciteerd dat je opa bent geworden. Dat is vrolijk nieuws! Ik voel me hier niet door gekwetst hoor. Ik zal nog wel vaker geluksverhalen horen bij andere families, daar kan ik niet omheen. Natuurlijk steekt het soms dat mijn vader nooit opa zal worden maar daar kan jij niks aan doen en niemand kan het veranderen. Bedankt dat je me sterk vind, ik denk dat soms ook wel over mijzelf hoor alleen als ik me rot voel vervaagd dat ;). Het is mooi hoe je schrijft over je dochter, ik merk aan alles dat je heel veel van haar houd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s