‘Denktank’

Gisteren heb ik een gesprek gehad met Ilona Rozenboom van StreetliveTv. Zij gaat samen met de gemeente en een paar andere organisaties een zogenoemde ‘denktank’ organiseren over onderwerpen die de jeugd aangaan zoals mantelzorg, werkloosheid etc.

Ik ben tijdens de ziekte van mijn vader officieel gezien een mantelzorgster geweest. Op dat moment stond ik daar niet zo bij stil maar nu besef ik me wel hoeveel ik opgegeven heb voor mijn vader (wat ik absoluut niet erg vind!!). Ilona heeft aan mij en mijn zusje gevraagd of we ons verhaal willen vertellen tijdens die denktank. Uiteraard willen we dat! Wel vinden we het allebei een beetje eng aangezien het niet niks is allemaal. Ik merkte ook dat Ilona ons verhaal vrij heftig vond, dit zei ze ook tegen ons. Wel vind ik het fijn dat ik met mijn verhaal misschien andere jongeren en uiteraard de gemeente kan helpen.

De gemeente moet zelf gaan uitvogelen hoe ze omgaan met jeugdproblemen (om het maar even zo te noemen). De gemeente wil hierin graag advies van de jongeren zelf, vandaar de denktank van 20 november. Ik vind het ontzettend goed en ook heel stoer van de gemeente dat ze hiervoor advies vragen. En natuurlijk willen ik en mijn zusje hier graag ons steentje aan bijdragen.

En natuurlijk ga ik wel even zwaar reclame maken! Momenteel ben ik bezig met visitekaartjes die ik ga uitdelen op 20 november zodat zowel de gemeente, de organisaties die aanwezig zijn en de jongeren mijn verhaal en dat verhaal van mijn zusje kunnen lezen via mijn blog. Ik hoop dat ik door mijn blog andere jongeren (volwassenen en eventueel bejaarden ook natuurlijk) kan helpen en misschien wel kan inspireren.

Gisteren vertelde ik aan Ilona ook even kort over mijn blog en over hoeveel het met me doet. Het geeft een ontzettend goed gevoel dat er mensen zijn die met me meeleven en die reageren op mijn blog. Jullie woorden geven mij hoop dat het allemaal beter word, misschien niet nu maar ooit zeker wel. Ik wil jullie daarvoor bedanken, jullie zorgen er voor dat ik me beetje bij beetje sterker voel! Bedankt bedankt bedankt!! Ik had nooit gedacht dat mijn blog zo een effect zou hebben.

2 gedachtes over “‘Denktank’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s