De vijfentwintigste..

Het is alweer de vijfentwintigste van de maand.. Negen maanden geleden overleed mijn vader.

Zodra ik wakker word en op mijn iPhone zie dat het de vijfentwintigste is wil ik me eigenlijk de hele dag onder mijn deken verstoppen. Weer zo’n dag waarop je extra met je neus op de feiten word gedrukt. Weer een maand langer zonder mijn vader doorgebracht.

Ik ben vanmiddag even naar het graf geweest en heb daarna een patatje gegeten bij de patatzaak waar ik altijd met mijn vader ging eten. Verder probeer ik gewoon te doen wat ik normaal gesproken ook doe op mijn vrije zaterdag. Ik sta er wel bij stil maar probeer het toch een beetje naast me neer te leggen.

Wel besef ik me vaak niet hoe snel de tijd eigenlijk gaat. Het is gewoon al weer negen maanden geleden dat ik mijn vader voor het laatst zag. Negen maanden geleden namen we afscheid maar het voelt nog als de dag van gisteren.

Paps, ik hou van je en ik mis je.

4 gedachtes over “De vijfentwintigste..

 1. Tijdloze kracht

  Van in oktober1989 is mijn lieve vader dood.
  Hem moeten missen blijft onwoordelijk groot.

  Sterven is het enige rechtvaardige in het leven.
  Eens moeten wij allemaal het leven terug geven.

  Wat men daar onder ook verstaat.
  Want elk leven dat begint vergaat.

  Is er na de dood een weerzien zoals sommigen beweren?
  Door dit middeleeuwse denken laat ik mijn hart niet bezeren.

  Wat achter blijft, de herinnering, heeft tijdloze kracht.
  Het blijft sluimerend in je wezen leven, dag en nacht.

  Al kan je het niet zien en aanraken.
  Houden van, laat zich door de tijd niet schaken.

  Sterkte!
  Lenjef

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s