28 oktober 2013, door Johan van Bergen

Dagboek fragment van mijn vader van pressies een jaar geleden.

Als ik om 23:10 uur ga slapen ben ik om 00:10 uur al weer uit bed om een sjekkie te roken. Toch om 00:30 uur terug naar bed maar slapen gaat niet echt. Om 02:05 uur weer uit bed en na een sjekkie weer terug tot 04:10 uur. Daarna om 04:40 uur weer proberen te slapen maar om 05:25 uur weer wakker. Om 06:15 uur uit bed voor mijn medicijnen, mijn koffie en mijn vla. Waarschijnlijk heb ik zondag overdag teveel geslapen. Eigenlijk heb ik gisteren geslapen van +- 14:30 uur tot 22:30 uur. Dat is bijna een hele nachtrust, zodat het bijna logisch is dat ik dan ’s nachts wakker lig. Vandaag overdag maar wat minder slapen. Vanochtend om 07:00 uur kwam Maan samen met Uk voor de ochtendtraditie. Uk heeft vandaag haar eerste stagedag bij de bakker. Omdat er erg veel wind staat rijd ze met haar zus mee hierheen. Om 07:40 uur moet Uk weg want ze moet om 08:00 uur beginnen en ze weet niet tot hoelaat. Het is afwachten hoe ze de eerste dag zal doorkomen. Als ze rustig en kalm blijft zal het best goed gaan. Eerst voor mijn eigen gebruik maar weer wat medicijnen besteld. Om 11:15 uur is Iris (buurtzorg) er en nadat ze me gewassen heeft geeft ze me nog mijn medicijnen en om 11:50 uur is ze weer weg. Voor mij is het nu tijd om weer een stukkie uit mijn boek te lezen en een sjekkie te roken. Een stukje lezen werd niks want ik had er gewoon geen zin in. Wel heb ik even een dutje gedaan. Na wat vla en soep gegeten te hebben ga ik om 14:40 uur op bed liggen. Als ik bijna slaap staat er om 15:00 uur iemand aan de deur. Het is mijn jongste dochter die al haar eerste stagedag heeft gehad. Ze vond het heel leuk en had het naar haar zin gehad. Om 18:00 uur eten we met zijn alle macaroni en dat smaakt goed. Daarna zo rond 18:30 uur gaat Maan weg en ik ga liggen. Dat duurt een uur en dan kom ik er even uit voor een sjekkie en daarna gaan Uk en Cmc weg en ga ik weer liggen. Ik slaap tot 21:50 uur en blijf dan wakker tot ik de deur open doe voor Agnes (nachtzuster). Het is dan 22:45 uur.

Geschreven door Johan van Bergen op 28-10-2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s