Jeugdconferentie

Een tijdje geleden vertelde ik over de ‘denktank’. Afgelopen donderdag was het dan zover!

Om half 4 kwamen we aan bij het werkplein in Naaldwijk. De jeugdconferentie werd geopend door wethouder van der Goeij. Vervolgens begon de eerste ronde van de workshops. Deze eerste ronde hoefde ik mijn verhaal nog niet te vertellen, dit zou gebeuren in de tweede ronde.

Ik en mijn zusje hadden gekozen voor de workshop ‘chronisch ziek zijn’. In deze workshop stonden vooral de beperkingen die het dagelijks leven met zich mee brengt als je chronisch ziek bent centraal. Zoals dat scholen zich nog maar weinig hebben aangepast aan bijvoorbeeld gehandicapten en dat openbare toiletten meestal geen invalide toilet hebben. Ik vond het heel indrukwekkend om alle verhalen te horen.

In de tweede ronde waren ik en Annemarie aan de beurt om ons verhaal te vertellen tijdens de workshop ‘mantelzorg’. Het was ontzettend spannend en ik heb ook wel een klein traantje weggepinkt. Het viel me op dat de mensen die hadden geluisterd naar ons verhaal heel veel respect voor ons hadden, dit had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Er volgde ook nog een rondje vragen zodat we drie standpunten konden voorleggen aan de gemeente. De vraag die me het meest op viel was of er hulp was die we gemist hadden. Zelf miste ik een stukje nazorg. Toen mijn vader overleden was vielen we in een gat, zorgen voor papa hoefde niet meer. Daar had ik graag meer hulp bij gehad.

Ik vond de jeugdconferentie een heel mooi initiatief. Ik ben blij dat ik mijn steentje kon bijdragen en ik hoop natuurlijk dat de gemeente de standpunten meeneemt naar de vergaderingen.

Ik wil de mensen die aanwezig waren bedanken dat ze hebben willen luisteren naar ons verhaal. In het bijzonder wil ik Bas en Johan van Vitis en Ilona van streetlivetv bedanken. Bas en Johan, bedankt dat jullie een luisterend oor hebben willen zijn voor mij en Annemarie, vooral toen onze vader zo ontzettend ziek was. Ilona, bedankt dat je ons hebt voorgedragen bij de jeugdconferentie, ik vond het heel speciaal om ons verhaal te vertellen. Bedankt allemaal!

2 gedachtes over “Jeugdconferentie

  1. Jacqueline

    mooi geschreven, en ik kan me voorstellen dat het heel fijn is om je verhaal te doen en daar (on)bewust toch weer anderen mee te kunnen helpen, maar vooral ook jezelf. Ben trots op je meid.

  2. Mooi en stichtend initiatief! Eens te meer valt op hoeveel meer zorg en hoe verder jullie in Nederland staan op het gebied van ziekenzorg, en dan vooral ook met aandacht voor de psyche van de mens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s