American Trilogy van Elvis Presley

Dit nummer is gedraaid op mijn vaders uitvaart. Mijn vader vond één coupletje heel speciaal:

“So hush little baby
Don’t you cry
You know your daddy’s bound to die”

Kort na dit coupletje begint een fluitist een stukje solo te fluiten. Dit duurt misschien hooguit 30 seconden maar het raakt me heel diep. Het is met zoveel gevoel gespeeld!

En aangezien ik de dwarsfluit bespeel moet en zal ik deze solo leren! Vanavond ben ik samen met mijn dwarsfluit lerares enkel op gehoor gaan uitzoeken welke noten de fluitist uit het nummer van Elvis speelt. En dat is nog knap lastig, maar we komen er wel.

Wat had ik mijn vader nu graag hier gehad. Dan had ik dit voor hem persoonlijk kunnen spelen. Hij had dan zeker vijf keer gezegd hoe trots hij was en hoe gaaf hij het vond.

Maar lieve papa, binnenkort sta ik bij je graf met mijn dwarsfluit en speel ik die solo voor je! En dan zal je trots zijn, je zal klappen en zeggen hoe gaaf je het vind dat ik dit voor je doe. Dit alles zeg je niet tegen mij maar tegen mijn lieve oma die daarboven naast je zit met een ontzettend trotse glimlach op haar gezicht! Lieve papa, alles wat ik doe dat doe ik met jou in mijn gedachten. Alle bergen die ik beklim, beklim ik voor jou. Want papa, het enige dat ik wil is dat jij trots op me bent. Het enige dat ik wil is dat als ik je weer zie en tegen over je sta dat je zegt “lieverd, ik ben trots op je”. Want lieve papa, jou trots maken is werkelijk waar alles wat telt! Pap, ik hou van je!

2 gedachtes over “American Trilogy van Elvis Presley

  1. Jacqueline

    Wat je ook doet, hij zal altijd trots op je zijn! Zodra je het stukje kunt spelen, dan moet je het ook filmen, ik wil het ook graag zien en horen. xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s