10 typische Papa dingen

Mijn vader was een bijzondere man, geen standaard papa zal ik maar zeggen. Mijn papa was meer mijn maatje, een goede vriend die je soms op je kop geeft. Vandaag heb ik de laatste hand gelegd aan mijn vaders boekwerk. Volgens mij heb ik het al eens eerder verteld maar het dagboek van mijn vader word omgetoverd tot een heus boekwerk. Hij zei al dat hij dat gaaf zou vinden, al was dat meer een grapje denk ik. In dat boekwerk kwam ik enkele uitspraken tegen die typisch papa zijn. Vandaar dat ik een lijstje heb gemaakt met “10 typische Papa dingen”

1. Mijn papa droeg altijd instappers. Dat zijn leren sloffen maar met een waterdichte zool zodat je er ook op naar buiten kunt. Hij had altijd twee paar. Een paar voor binnen en een paar voor buiten. Eigenlijk was de hele kledingstijl van mijn papa ‘typisch papa’. Spijkerbroek, wit shirt met gekke tekst erop, blouse en dan zwarte leren instappers en dan natuurlijk die zwarte jas met rood en blauwe vlakken erop met grote zakken waar al zijn spullen in paste.

2. Als je Elvis Presley zegt dan zeg je Johan van Bergen. Mijn vader spaarde alles! Kussens, postzegels, lp’s, cd’s, dvd’s, beeldjes, posters en nog veel meer! Mijn vader kende alle teksten uit zijn hoofd en de daarbij behorende jaartallen en hit noteringen. Zelfs mijn vaders uitvaart werd gekenmerkt door Elvis Presley, van de muziek tot aan de rouwkaart.

3. Mijn vader was een Westlander in hart en nieren. Zodra mijn vader zijn mond open deed om iets te zeggen kon je er niet omheen, die komt uit het westland. En zo vader zo dochter want ook ik ben een echte Westlander, ik zou er echt nooit weg willen!

4. Suske en Wiske! Mijn vader spaarde alle stripboeken van Suske en Wiske. En zodra er een nieuwe druk uitkwam spaarde hij alles weer opnieuw. Het is ook echt een mega grote collectie geworden inclusief alle special editions.

5. Mijn vader had een wiskundeknobbel! Mijn zusje baalt nog iedere dag dat mijn vader die niet aan haar heeft overgegeven aangezien mijn zusje (maar ik ook) niet kunnen rekenen zonder rekenmachine!

6. Bier. Mijn vader hield van bier! Als ik ooit een biertje drink, dan drink ik hem op jou pa!

7. Als het tijd is voor een sjekkie/sigaret dan is het sjekkiestijd. Een bekende uitspraak van mijn papa!

8. Humor. Mijn vader wist altijd overal een grappige draai aan te geven. Ook toen hij ziek was bleef mijn vader lachen en grapjes maken.

9. “Het meurt als een bunzing” Je snapt het al, mijn vader zei dit altijd als er iets absoluut niet lekker rook!

10. Koosnaampjes. Mijn vader verzon altijd voor iedereen een koosnaam. Ik ben Maan (Manuela), Mijn zusje is Uk (ze is niet zo lang ;)), een collega uit Drenthe werd natuurlijk de Drent en zo kan ik nog wel even doorgaan!

Uiteraard zijn er nog veeeeeeel meer dingen die me aan mijn vader doen denken maar als ik die allemaal ga noteren dan word de lijst mega mega mega lang! Vandaar dat ik het maar bij tien punten gehouden heb 🙂

3 gedachtes over “10 typische Papa dingen

  1. Jacqueline

    heel veel van je lijstje van papa dingen, wist ik al, zoveel heb je in dat halve jaar dat je bij ons gewerkt hebt over je vader gesproken. Leuk om te lezen! Alleen Suske en Wiske wist ik niet.

  2. leuk lijstje,
    maar echt de tofste vind ik “Het meurt als een bunzing”! dat verstaat hier geen mens (ik denk dat het werkwoord “meuren” hier niet eens bestaat.)
    vanaf nu ga ik die dan ook “lenen” en er zowat iedereen gek mee maken, want natuurlijk niet uitleggen hé! haja, ik heb het ook moeten zoeken 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s