Mantelzorg

Soms ontmoet je mensen in je leven die je verleden begrijpen. Die snappen hoe je je voelt. Die mensen zijn een kostbaar geschenk!

Toen mijn vader net ziek was heb ik stad en land afgezocht naar een driepoot, dat is een wandelstok met drie pootjes. Ken je die film Up? Die oude man die er in speelt die heeft ook een driepoot maar dan met 3 mooie tennisballen er onder. Mijn vader had er geen tennisballen onder want dat is eigenlijk helemaal niet praktisch. Anyway.. Uiteindelijk kwam ik bij Johan van Vitis terecht, jammer genoeg kon hij mij niet aan een driepoot helpen maar wel luisterde hij naar mijn verhaal.

Via Johan leerde ik Bas kennen. Bas was stagiair bij Vitis en belde zo nu en dan om even te pijlen of het nog wel goed ging. En zo ging het balletje rollen en kwam ik via via in contact met Stanley. De eerste keer dat ik hem zag was op de jeugdconferentie waar hij de Uitblinker, de nieuwe stimuleringsprijs voor kinderen en jongeren van de gemeente Westland, in ontvangst mocht nemen. Hij vertelde zijn verhaal en ik voelde meteen een soort klik. Je begrijpt elkaar beter door wat je hebt meegemaakt. Stanley’s verhaal is gelukkig anders geëindigd dan mijn verhaal. Zijn moeder leeft en ze voelt zich beetje bij beetje weer ietsje beter.

Sinds de jeugdconferentie van afgelopen jaar heb ik niet stil gezeten. Ik heb verschillende organisaties gemaild en contact gehad met de burgemeester van het Westland. Ik vind het belangrijk dat Mantelzorg meer onder de aandacht gebracht word. Een Mantelzorger mag best af en toe in het zonnetje gezet worden want wat ze doen is fantastisch en eigenlijk heel bijzonder! Zorgen voor een naasten is het mooist maar tegelijkertijd ook het zwaarste dat er is.  Om Mantelzorg meer onder de aandacht te brengen heb ik dinsdagavond een uurtje zitten brainstormen samen met mijn zusje, Stanley, Bas en Marjon. Er zijn zeker ideeën geboren! Daarbij vertelde Marjon (van Vitis) dat de W.O.S. (Westlandse omroep stichting) een programma gaat maken over Mantelzorgers en ons graag wil interviewen. En daar zeg je dan natuurlijk geen nee tegen ;). Al met al was het een interessante en gezellige avond!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s