Zelfmedelijden 

Gisteren had ik me toch een partijtje zelfmedelijden. Ik vond mezelf even heel zielig en dan is alles echt een mega grote opgave.. Ik zit mezelf dan ook kansloos erg in de weg. Ik ga dan expres naar zielige muziek luisteren en naar emotionele programma’s kijken. Ook ben ik dan super makkelijk opgefokt, de printer hoeft maar vast te lopen en ik flip hem volledig. 

Ik zat op de fiets naar muziekles en toen dacht ik ‘fuck it, ik ben het eigenlijk gewoon zat, waarom ga ik niet gewoon thuis in bed liggen..’ Nou omdat ik geen fucking pussy ben, daarom. Ja ik voel me de afgelopen 3 weken als een leeg gelopen alkaline batterij maar is dat een reden om er dan maar even mee te nokken? NEE.. 

De afgelopen 3 weken waren zwaar, dat is het as we speak nog steeds. Zwaarder dan normaal. Ik mis mijn vader enorm en praat er eigenlijk met niemand over. Voor mijn gevoel is het namelijk steeds het zelfde liedje. Ik treed al 13 maanden in herhaling.. ‘Waarom voel je je rot?’ ‘Omdat m’n pa dood is..’ Ik kan me voorstellen dat het voor andere ook irritant word. Ik was voorheen altijd boos dat mensen nooit meer vroegen hoe ik me nou voelde. Maar inmiddels snap ik het. Voor hun is het al 13 maanden geleden terwijl het voor mij lijkt alsof het gisteren allemaal gebeurt is. Mensen vergeten het en gaan verder met hun leven. Voor mij duurt dat iets langer, misschien duurt dat wel mijn hele leven. 

Ik hoop dat er binnenkort iemand zo attent is om even een touwladdertje deze ontzettend diepe put in te gooien. Dan beloof ik dat ik dankbaar gebruik zal maken van je gulle gift en dat ik weer even boven de grond kom kijken. 

5 gedachtes over “Zelfmedelijden 

 1. caroline

  Wat ontzettend rot voor. Ik weet wel wat je bedoelt. Ik mis hem ook nog elke dag. En dat snappen ze helemaal niet natuurlijk. Als je wilt praten, ik ben er voor je.

  Xxx mama

 2. Lieve Manuela,

  Zo gaat het rouwen, met vallen en opstaan. Met goede dagen en slechte dagen. Pieken en dalen. Regen en zonneschijn. Er zijn zoveel verschillende verwoordingen, maar ik weet dat ze je eigenlijk niet beter laten voelen. Het spijtige is, dat er eigenlijk geen kant en klare oplossing bestaat voor je pijn en je verdriet. Je moet moet de pijn ervaren, hoe oneerlijk en stom dat ook is. En na die ongelooflijk zware periodes zal het weer beter gaan. Geloof me, hoe moeilijk dat soms ook lijkt.
  Ja, soms wil je zo graag dat er iemand aan je vraagt hoe het met je gaat. En dat je dan hard zou kunnen terug schreeuwen: “Het gaat slecht! Ik mis hem zo zo zo hard.” En als er niemand is die het je vraagt, durf je het ook niet zelf te zeggen. Ik begrijp je. Daarom is het wel goed dat je het hier kan neerschrijven, want dat helpt ook een beetje. En alle beetjes helpen. Alle stappen die je nu aan het zetten bent, helpen je verder. Ze maken je sterker en ze brengen je verder op het pad van ‘de rouwende’. Het wordt beter. Probeer hierop te vertrouwen.

  Vele warme groetjes,
  Sarah

 3. Hoi hoi, ik begrijp je ontzettend goed! Ik heb het geluk dat ik sinds 3 weken weer eindelijk het gevoel heb dat het goed gaat met me. Afgelopen vrijdag was het precies een jaar geleden dat ik mijn vader verloor. Doordat ik er nu over schrijf helpt het bij mij enorm. Ik heb in dat jaar wel vele ‘vrienden’ verloren en heb er nu nog maar 3 over. Ook zij vragen niet vaak hoe het gaat maar goed, mijn blog vult die leegte op de een of andere manier toch wat op. Ik hoop dat het snel wat beter met je gaat en dat je een manier gaat vinden om met je verdriet om te gaan. Ik wens je het allerbeste!

 4. Een verlies als dit verwerken heeft tijd nodig. Ik verloor mijn papa nu bijna 4 jaar geleden en ik heb het er soms nog lastig mee. Erover praten met iemand kan zeker helpen, zeker ook iemand professioneel (misschien heb je dat al geprobeerd, heb nog niet veel van je blog gelezen, sorry).

  1. Professionele hulp heb ik eigenlijk nog niet gezocht. Dit komt voornamelijk omdat ik daar stom genoeg geen tijd voor heb (slap excuus ik weet het haha). Met Stanley (jongen die ik ken via het Mantelzorgsteunpunt) heb ik het er wel over. Hij heeft een beetje het zelfde meegemaakt waardoor het heel gemakkelijk praat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s