Ik kom op de WOS

Ja hoor het gaat gebeuren! Ik kom op de televisie!!! Voor een item op de WOS worden mijn zusje en ik gefilmd. Het item gaat over mantelzorg en aan de hand van wat we hebben meegemaakt kunnen we vertellen over wat we hebben gemist of wat er beter kon vanuit bijvoorbeeld de gemeente. Zaterdag 21 maart zijn de opnames en op vrijdag 27 maart word het al uitgezonden!

Gisteravond hebben we alles even in het kort doorgesproken. Annemarie en ik hebben er voor gekozen om lopend te worden gefilmd. Waarschijnlijk bij mijn vaders huis of bij het kerkhof. Lopend praat het toch iets losser in plaats van dat je tegenover elkaar aan tafel zit. Ik moet zeggen dat ik het wel spannend vind hoor. Mijn verhaal staat natuurlijk wel via mijn blog op internet maar op de televisie is toch wel een ander verhaal. Gelukkig hoef ik het niet alleen te doen en is mijn zusje er ook bij!

Gisteren hadden we het ook nog even over wat een mantelzorger nou eigenlijk is. Toen Johan (van Vitis) me vertelde dat ik een mantelzorger was had ik geen idee wat het was. Stanley die dacht dat het iemand was die jassen aanneemt in het theater, je zorgt dan voor iemands mantel haha. Zo is het maar weer goed duidelijk dat de term ‘mantelzorger’ eigenlijk een hele onduidelijke benaming is. Ook vertelde Marjon dat 1 op de 4 jongeren mantelzorger is. Dat is echt veel meer dan ik gedacht had! Ik hoop dat ons verhaal jonge mantelzorgers kan helpen en ik hoop ook dat het jonge mantelzorgers aanspoort om hulp te zoeken als ze dat nodig hebben. Hulp vragen is helemaal niet erg en je hoeft je ook zeker niet voor je situatie te schamen.

Zodra het is uitgezonden zal ik kijken of het item op mijn blog kan zetten (ik ben nogal atechnisch). Hoe meer mensen weten wat een mantelzorger is hoe beter!

3 gedachtes over “Ik kom op de WOS

 1. eric

  Hoi, Ik zag jullie op tv. Goed hoor!. Mijn ouders waren ook op een vrij jonge leeft gaan scheiden. Daarbij is mijn vader is 4 1/2 jaar terug, na een kort ziektebed, overleden en ik mis mijn vader ook :'(.
  Veel succes met je moestuintje, (ik heb er zelf ook een paar staan). Zorg goed voor ze, en voor elkaar. Groetjes uit de regio.

  1. Hoi Eric,

   Leuk dat je ons op tv gezien hebt! Lief dat je de tijd hebt genomen om mijn blog te bezoeken. Wat naar dat je vader is overleden. Ik snap dat je hem nog iedere dag mist! Ik hoop dat je veel mooie herinneringen aan hem hebt.

   Ik hoop dat jou moestuintje het beter doen dan die van mij. Mijn wortel en sla heb ik al buiten gezet, ik merk dat ze dat eigenlijk te koud vinden. Maar als het straks warmer word gaat het misschien weer beter groeien.

   Groet van Manuela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s