Jaarlijks fenomeen 

Ieder jaar zo rond april komt hij weer even op bezoek. Hij komt altijd binnen zonder te kloppen en zuigt al m’n energie uit m’n lichaam. Daarbij kan ik door mijn ongewenste bezoeker niet meer praten, lachen of zingen.. Al m’n eten smaakt naar karton en ik ben in 5 dagen tijd al 3 kilo afgevallen. 

Jawel ik heb keelontsteking. M’n keel is twee keer zo dik, heel droog en zit onder de blaasjes. En het ergste van alles is dat ik allergisch ben voor antibiotica. Grapje zeker? Nou nee dus. Ik zal dus gewoon door de zure appel heen moeten bijten. Vorig jaar duurde deze periode 16 hele dagen. Doordat ik alleen kan spoelen met zoutoplossing en dus niet aan de antibiotica kan duurt de keelontsteking iets langer dan bij “normale” mensen. Maar ik probeer het positief te bekijken. Door al dat zout heb ik nu eindelijk een normale bloeddruk, meestal is deze te laag, daarbij is heel de dag drop eten absoluut geen probleem voor me en die paar kilootjes die ik afval zijn alleen maar mooi meegenomen.

Ach nog maar 11 dagen te gaan, ik hoop dat de drop in de aanbieding is bij de plaatselijke supermarkt! 

7 gedachtes over “Jaarlijks fenomeen 

 1. eric

  Hoi, daar ben ik weer. Ik dacht ik zal eens kijken of je nog wat nieuws op je blog had gezet.

  Antibiotica is ook niet echt goed voor je hoor. Ik weet dat keelpijn vervelend en pijnlijk is, maar antibiotica maakt buiten de slechte bacteriën ook de goede dood, die in je maag en darmen zitten. Die heb je namelijk nodig om je eten en drinken goed te kunnen verteren. (Als ik het goed kan herinneren, halen goede bacteriën de voedingstoffen uit je eten, zodat je lichaam ze kan opnemen.)

  Lage bloedruk. Zo jij bent ook wel eens draaierig als je gaat staan? :D. Ik heb dat ook wel eens. Ik was helemaal vergeten dat zout helpt. Toevallig ben ik gek op zoute drop. Hoog tijd om zelf ook zoute drop te gaan kopen.

  1. Hoi Eric, leuk dat je nog eens een bezoekje brengt aan m’n blog! Het enige wat ik weet van antibiotica is dat bacteriën zich er op aanpassen waardoor ze uiteindelijk resistent worden en je hierdoor steeds een hogere dosis nodig hebt wat bar slecht is voor je lichaam. Achteraf ben ik altijd blij dat ik zonder medicijnen toch weer beter word. Ik heb het niet zo op pillen, het blijft toch kunstmatige rotzooi. Als ik te snel op sta word ik inderdaad duizelig. Ik heb ook heel af en toe dat ik flauwval. Gelukkig is dat de laatste jaren wel minder geworden. Is vooral erg schrikken voor mijn omgeving als ik opeens plat achterover val. Zoute drop werkt perfect en is inderdaad geen straf om te eten. Een zak drop is bij zeker ook super snel leeg? 😜
   Ik hoop je nog eens terug te zien op mijn blog.

 2. eric

  Het zit hem al in de naam, anti= tegen en bioticum zijn bacteriën. Ik ben geen arts, maar antibiotica maakt geen onderscheid tussen goede en slechte bacteriën. Misschien dat het menselijk lichaam daarom er resistent van wordt.
  Ik heb het zelf ook niet zo op die synthetische pillen. Het begint vaak met 1 en omdat het vaak bijwerkingen geeft, volgen er vaak nog anderen. Ik zag dat gebeuren met mijn vader en me oma.
  Ik ben zelf met een yoghurtplantje (kefir) begonnen, dat is dan weer probioticum. Daar zitten goede/gezonde bacteriën in, die o.a. ongezonde bacteriën opeten. Het schijnt goed te helpen tegen stress, depressies, huidproblemen, maar ook andere kwaaltjes. Ik maak het zelf van melk. Misschien leuk om het op internet is op te zoeken? Ik kan niet beloven dat het tegen keelpijn werkt, maar als dat ook door een bacteriële infectie komt, misschien helpt het wel.

  Yup, een zak drop is zeker snel leeg bij mij. Chocolade heeft hetzelfde effect op mij, maar daar zit weer heel veel suiker in. Drop is beter!

  Ik kom zeker nog eens terug op je blog.

  1. Ik heb wel eens van probiotica gehoord. Ik zal het zeker eens Googlen! Lijkt me een stuk gezonder dan antibiotica.
   Chocolade valt bij mij wel mee tenzij het een reep pure chocolade is of bijvoorbeeld een Mars of een Bounty. Je kent die dozen Celebrations zeker wel? Als ik die koop gaat een doos van 400 gram in één avond leeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s