verslaafd aan suiker

Na 11 dagen klink ik godzijdank niet meer als een zeehondje. Wel heb ik nog een irritant rokershoestje terwijl ik al 5 jaar geen peuk meer aangeraakt heb. En als klap op de vuurpijl heb ik door het hoesten de spieren tussen m’n ribben gescheurd en waarschijnlijk een paar ribben gekneusd. En nu denk je vast: “hoe krijg je dat nou weer voor elkaar?”. Nou de dokter heeft me uitgelegd dat het best vaak voor komt omdat door het hoesten de druk op je ribben word vergroot en dan gaat er wel eens iets kapot. Dit grapje kan 6 tot 10 weken duren.. 6 weken… En net nu ik weer wil gaan hardlopen. Volgens de dokter mag ik de komende 6 weken absoluut niet sporten. En ik ben net als m’n vader stront eigenwijs dus over een tijdje (lees: als de pijn enigszins te handhaven is) gaan mijn hardloopschoenen gewoon weer aan! 

Ik heb meer karaktereigenschappen van mijn vader. Eigenlijk lijk ik qua karakter sowieso heel erg op m’n vader. Gelukkig heb ik de uiterlijke kenmerken van mijn moeder want een kaal hoofd en behaarde benen staan me niet zo goed. Anyway, aangezien de zomer in aantocht is moeten er natuurlijk minimaal 5 kilootjes verdwijnen. En de afgelopen maanden heb ik maar liefst 6 keer (of vaker, ik ben een beetje de tel kwijt..) gezegd “maandag begin ik weer”. En natuurlijk begon ik dan ook en hield ik dat tot zeker woensdag vol. Het lijkt soms wel alsof ik zoetigheid nodig heb. Ik heb daarom even advies gevraagd aan een goede vriend van me (Google) en die zei dat je lichaam steeds meer suiker wil en daardoor ook verlangt naar suiker. Eigenlijk is het dus een soort verslaving. Dat heb ik weer.. Verslaafd zijn aan iets dat legaal is.. Overal is suiker, je kan er bijna niet omheen. Er zit zelfs suiker in brood.. En ik dacht dan stap ik toch over op light maar dat is schijnbaar nog erger, en die maffe afslankshakes die sla ik denk ook maar over. Ik ga me morgen denk maar richten op een afslankplan, iets dat wel vol te houden is. Maar voor nu neem ik nog een lekker bitterballetje en begin ik maandag wel weer met de lijn. Misschien dat ik het dit keer tot donderdag vol hou. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s