Reactie op mijn vaders dagboek

Maandag heb ik het dagboek van mijn vader meegegeven aan een vriend van mijn moeder. Hij heeft het nu al uitgelezen! Hieronder zijn reactie.

ik heb het dagboek van Johan uit en het was een hele ervaring om het te lezen. Niet alleen de omstandigheden waaronder hij schreef maakte diepe indruk op me, maar bovenal dat hij er in slaagde zich zo dapper in het onvermijdelijke te schikken en zelfs in staat bleek zo nu en dan nog humoristisch te zijn ook. Hij hield dat nota bene bijna tot het einde toe vol, en het was een lange lijdensweg zeg. Ik weet niet of het voor hem altijd zo was, maar je krijgt een bijna beklemmende indruk van wat tijd betekent voor iemand in zijn situatie. Bovendien kreeg ik, zo mogelijk, nog veel meer respect voor wat Maan, Uk en jij (om zijn terminologie te gebruiken) allemaal gepresteerd hebben tijdens die periode. Jullie kunnen geweldig trots zijn op jezelf en vooral op de manier waarop jullie er – ook later – mee zijn omgegaan. En dat ook nog eens een keer zo kort nadat jullie vader en opa was overleden.  Dat is een prestatie die eerbied afdwingt, bij mij tenminste wel. Zoals Johan dat ook deed, vraag ik me af waar jullie in vredesnaam de kracht vandaan hebben gehaald! Het is een prachtig boek en ik ben er trots op dat ik het mocht lezen. Fantastisch dat er ook zoveel zorg aan is besteed. Jouw meiden zijn ook kanjers hoor, het is toch gigantisch dat op die leeftijd allemaal op te kunnen brengen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s