Even een update

De afgelopen weken waren voor mij niet zo leuk. Ik voelde me rot en in de steek gelaten. Ik had het gevoel alsof ik tegen de muur stond en geen kant op kon. Ik was ook een stuk emotioneler dan normaal. Als ik alleen al probeerde uit te leggen waarom ik me rot voelde moest ik al bijna huilen. Ik ben zo iemand die goed weer gaat spelen. Die glimlachend binnen kan komen om vervolgens van binnen kapot te gaan en dat is eigenlijk heel irritant. Er voor uit komen dat ik me nou eenmaal 90% van de tijd shit voel is niet zo mijn ding.

Aangezien ik toch graag aan mezelf wil werken heb ik de laatste paar dagen aan zelfreflectie gedaan. Waarom reageer ik zo en wat kan ik veranderen aan mijn gedrag zodat het leven dragelijker word. Ik kies een willekeurige gebeurtenis en evalueer deze. Ik weet bijvoorbeeld van mezelf dat ik erg geïrriteerd kan raken als iets niet lukt. Ik weet nu (door zelfreflectie) dat ik moet proberen rustig te blijven, desnoods even stoppen waar ik mee bezig ben. Ademhalen en mezelf niet gek maken. Dit klinkt allemaal logisch maar in de praktijk valt dit nog niet mee. Ook heb ik veel gepraat en om de mening van andere gevraagd. Ik merk dat ik echt wat aan de meningen van andere heb. Het zet me aan het denken en het zorgt dat ik geen overhaaste beslissingen neem.

Ik heb met mezelf afgesproken dat ik geen dingen meer doe die ik niet wil of waar ik niet achter sta en dat ik mezelf niet in situaties breng waar ik me niet in wil bevinden. Ik vind het nog lastig om me hier volledig aan te houden maar het zorgt er in ieder geval voor dat ik meer nadenk over wat ik wil in plaats van wat andere willen dat ik doe. Daarbij probeer ik het plezier op te zoeken. Ik was afgelopen zondag bijvoorbeeld naar Delft gegaan en ik kwam daar een super leuk wol winkeltje tegen. Ik heb mijn ogen uit gekeken. Ik merkte dat ik helemaal niet aan negatieve of vervelende dingen gedacht heb toen ik daar was. Afleiding werkt dus echt.

Ik hoop dat ik me snel weer iets beter ga voelen. Ik zou zo graag weer eens een dagje gelukkig willen zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s