Een eigen huis, een plek onder de zon…

Jullie hebben even een tijdje niks van mij gehoord. Dat komt omdat Michael en ik de afgelopen weken heel druk zijn geweest met de aankoop van ons eerste huisje!
En gisteren was het dan zover. We hebben het voorlopige koopcontract ondertekend.

Het was een hele spannende tijd aangezien we van alles moesten uitzoeken. Vooral financieel natuurlijk maar ook of we dit huis wel echt willen. Het is een grote stap dus we moesten hier natuurlijk goed over na denken. Ik moet eerlijk toegeven dat dat voor best wat slapeloze nachten heeft gezorgd. Wat ik vooral heel belangrijk vond was om te kijken of we iedere maand ook genoeg geld over houden om leuke dingen te doen en wat nou als Michael zijn auto er opeens mee stopt, kunnen we dan nog wel een nieuwe kopen? Aangezien we echt zekerheid wilde voordat we zouden tekenen hebben we een financieel adviseur in de arm genomen. Hij heeft het een en ander voor ons op een rijtje gezet en het ziet er uiteindelijk dus best aardig uit.

Het huis dat we gaan kopen is nieuwbouw. We zullen dus nog even geduld moeten hebben voordat we er ook daadwerkelijk kunnen gaan wonen. Dit geeft ons genoeg tijd om te kijken voor een keuken, meubels, de vloer en om nog wat te sparen. Ook zijn we nog aan het kijken wat voor opties we allemaal willen. Ik wil bijvoorbeeld graag een toilet in de badkamer, deze zit er namelijk niet standaard in. Michael wil graag een trapkast en we willen graag openslaande deuren, dit zorgt voor meer ligt inval wat heel mooi en prettig is.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik mij in lange tijd niet zo goed heb gevoeld! Ergens vind ik het ook wel verdrietig hoor dat mijn vader dit allemaal niet mee maakt, hij zou namelijk super super super trots zijn. Maar ik zal daar mee moeten leren leven, ik moet daar overheen stappen. Mijn moeder is trouwens ook helemaal in haar nopjes! Ze is zo betrokken, dat is zo lief! En mijn zusje, tja die is blij dat ze nu een grotere kamer krijgt haha.

Fijn weekend allemaal!

2 gedachtes over “Een eigen huis, een plek onder de zon…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s