Beppie

Beppie, zo heet ze. Mijn kleine, lieve en schattige pluizenbolletje! De eerste twee jaren van haar leven waren rustig, geen ziektes of pijntjes. Een maand geleden at ze opeens niet meer. Het was een ontzettend zielig gezicht, ze zat in een hoekje te trillen en leek meer dood dan levend. Op naar de dierenarts. De dierenarts kon niks vinden en stuurde haar naar huis met een pijnstiller, antibiotica en dwangvoeding. Wonder boven wonder knapte Bep weer op en een week later sprong ze weer door haar hok.

Afgelopen weekend begon het weer.. Eten ging moeilijker en ze stopte ook met drinken. Alleen in een hoekje zat ze dan zielig te piepen en te trillen. Dus weer naar de dierenarts. Het waren de tanden, zei de dierenarts. Beppie moest onder narcose aan haar tandjes worden geholpen. Van de schrik bekomen zat Bep weer thuis, in een hoekje. Het ging nog steeds niet goed.

Vanmorgen dus weer terug naar de dierenarts. De assistente vertelde dat ze haar een dagje wilde houden. Om te observeren maar ook om dwangvoeding toe te dienen en eventueel een injectie in de vorm van pijnstilling. Verdrietig heb ik Beppie achter gelaten bij de dierenarts.

Nu is het afwachten of ze iets vinden. En als ze iets vinden of er nog iets aan gedaan kan worden. Ik word alleen al verdrietig bij de gedachte dat ik haar moet laten inslapen.. Gek eigenlijk hoe veel je je gaat hechten aan een caviaatje. Ik merk dat mijn omgeving het ook wel gek vind. Ik krijg reacties zoals: “ga jij naar de dierenarts met een cavia? Van de kosten voor de behandeling kan je wel 10 cavia’s kopen” Ja dat klopt, de behandelingen zijn duur. Inmiddels staat er 150 euro op de teller en vandaag zal waarschijnlijk 200 euro gaan kosten. Maar ik heb dit over voor Bep. Toen ik haar in huis haalde maakte ik de afspraak met mijzelf (en ook met haar natuurlijk) dat ik verantwoording zou dragen voor haar gezondheid, een dierenartsbezoek van 200 euro hoort daar nou eenmaal bij. Uiteraard is er een grens, als ze straks een tumor vinden en ze kunnen opereren maar de kans dat ze dit overleeft is minder dan 50% dan zal ik haar moeten laten gaan. Ik vind het een vreselijke gedachte, maar beter een rustige dood dan een eindeloos gevecht!

2 gedachtes over “Beppie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s