Onze schijtkatjes

Ik kom eindelijk weer eens goed nieuws brengen!

Om het goede nieuws te brengen moet ik wel eerst met slecht nieuws beginnen. Tja het is niet anders. Een kleine twee weken terug hebben we uitgebreid laboratorium onderzoek laten doen bij Luke en Skywalker. Ik was de diarree zo zat dat ik koste wat kost een nieuw onderzoek wilde. Dat onderzoek is er dus gekomen.

Een aantal dagen later kregen we de uitslag. Er was een veel te hoge hoeveelheid van de E. Coli bacterie gevonden.. Deze bacterie is, indien lang aanwezig en in grote hoeveelheden, erg schadelijk en eet zich door de darmwand heen. Ergens schok ik van dit nieuws vooral omdat mijn dierenarts zei dat in een later stadium er dan darmvocht in de buikholte kan lekken waardoor een operatie nog de enige oplossing is maar wij waren er hartstikke vroeg bij! Met een antibioticakuur voor beide heren en speciaal dieet voer zijn we weer naar huis gestuurd. Inmiddels is voor Luke de kuur achter de rug (gisteren de laatste pil), Skywalker moet vanavond nog 1 dosis aangezien hij zwaarder is.

Één dag na de eerste keer medicatie zag ik al meteen verbetering. En inmiddels kan ik zeggen dat ze genezen zijn. Het is wel even afwachten wat er gebeurd zonder de medicatie maar ik heb er alle vertrouwen in dat de ontlasting goed blijft.

Ik kan wel huilen van geluk! (en mijn meubels, muur en vloer zijn ook erg blij..)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s