Vegetarisch

Ik houd van vlees. De structuur, de smaak, alles aan vlees vind ik heerlijk. Ik heb ook altijd gezegd ‘word jij vegetariër dan eet ik jou stukje vlees wel op’ of ‘Vegetariërs zijn eigenlijk heel ongezond want je hebt vlees nou eenmaal nodig’ of nog erger ‘Tofu-eters belasten het milieu nog veel erger’ waar ik die info vandaan haalde? Nergens vandaan, het was totaal niet onderbouwd.. Stiekem is het zelfs klinkklare onzin.. Je hebt geen vlees nodig om gezond te leven. Ja vitamine B12 zit alleen in dierlijke producten, daar ben ik mij van bewust alleen zijn hier prima vervangers voor te vinden.

Waar ik heen wil? Nou.. Ik ga dus vegetarisch eten. Ik heb het al paar keer ‘geprobeerd’. 3 dagen achter elkaar geen vlees en vis en ik voelde me 100 nee 150% beter. Mijn dokter zeurt al jaren aan mijn hoofd dat ik vanwege mijn PDS vlees beter achterwegen kan laten. Maar goed ik ben verdomd eigenwijs en had echt geen zin om als konijn door het leven te gaan. Maaaaar dat hoeft dus helemaal niet! Je kan als vegetariër echt alle kanten op. Ze hebben tegenwoordig erg goede vleesvervangers. Er zijn zat kookboeken met super lekkere recepten. Ik had met mijzelf afgesproken dat zodra ik terug was van vakantie, deze is namelijk geboekt toen ik gewoon nog vlees at, geen vlees meer zou eten. Wel nog vis, mondjesmaat, maar hier zou ik dan ook mee stoppen zodra ik een goed en passend menu voor mezelf opgesteld had. Dit om tekorten zoals vitamine B12 te voorkomen. Het punt is alleen dat vlees me steeds meer tegen gaat staan. Gisteren at ik een gehaktbal en ik heb nog zeker 3 uur een zoute smaak in mijn mond gehad.. In de avond onwijze buikpijn.. Ik slik tegenwoordig wekelijks en soms dagelijks pijnstillers vanwege de buikpijn, dit kan toch niet de bedoeling zijn denk ik dan.

Vanmorgen heb ik dus eerst al het varkensvlees weggegooid. Hier is de buikpijn het heftigst bij. Zonde, ik weet het.. (Met al het varkensvlees bedoel ik twee kleine pakjes paté). Ik heb de vriezer geïnspecteerd en er ligt wel nog wat witvis en een aantal vissticks. Deze zal ik in de loop van de tijd nog op eten maar voor mezelf koop ik geen vlees en vis meer. Het vlees dat er nog ligt mag Michael opeten.

Ik probeer nu iedereen waarmee ik eet afspraken (feestjes, etentjes etc.) heb te vertellen dat ik vegetarisch ga eten. In de hoop dat hier rekening mee gehouden kan worden. Toevallig heb ik zaterdag een etentje. We gaan sushi eten. Ik heb zojuist de menukaart geïnspecteerd en het viel mij niet tegen! Er is meer dan genoeg waar ik uit kan kiezen dus dat is erg fijn!

Het enige dat ik nog wil zeggen is dat ik hier zelf volledig achter sta en dat ik hoop, ondanks dat mensen hier een andere mening over zullen hebben, mijn mening zullen respecteren. Ik wil niemand tot last zijn maar ik ga geen vlees eten om het andere makkelijker te maken als dat betekend dat ik met buikkramp naar bed ga. Vegetariërs zijn niet ongezellig, tegenwoordig houden restaurants rekening met vegetariërs. En als je mij niet geloofd, kom gerust een lekkere vegetarische pasta, burger of lasagne bij me eten 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s