Vegetarisch – Hoe gaat het tot nu toe?

Die vraag kan ik alleen maar beantwoorden met: goed!
Ik heb nog geen enkele keer vlees gemist. Ook niet als Michael tegenover me een spekpannenkoek at of saté. Ik eet 2 keer (soms 3 keer) in de week een vleesvervanger en ik moet zeggen dat het me erg goed smaakt. Vooral de groenteballetjes en de groenteburger van Vivera vind ik erg lekker. Wat ook erg prettig is is dat Michael, ondanks dat hij zelf gewoon vlees eet, wel veel rekening met mij houd.

Wel vind ik het lastig wat andere mensen er van vinden. Ik was pas op een feestje, we aten daar mee dus er werd patat gehaald. Ik had patat met vegetarische mini loempia’s. Opeens ging het gesprek over hoe lekker vlees wel niet is. Ik hield wijs mijn mond dicht in de hoop dat de vragen mij bespaard bleven, gelukkig was dat ook zo. Wat mij opviel is dat er erg negatief werd gesproken. Bijna alsof vegetariërs gek zijn..

Tijdens onze vakantie hebben we bij meerdere restaurants gegeten en het was eigenlijk allemaal heel lekker. Ik heb bijvoorbeeld voor het eerst een pasta pesto gegeten. Toen ik nog vlees at zou ik dat nooit besteld hebben maar het was echt heel lekker. Ook de gevulde paprika bij een steak house, waar ik normaal dus zeker vlees had besteld, was heerlijk! Wat me ook opvalt is dat ik nu veel sneller vol zit. Voorheen at ik twee stukjes vlees en dat 3 keer in de week en dan in het weekend nog gehakt door de pasta of lasagne of kip bij de nasi (ja ik was een veelgebruiker..). Nu eet ik dus vleesvervangers en zit ik na 1 burger (met groente en aardappeltjes) echt heel vol. Vleeswaren op brood deed ik al nooit en worst op feestjes eet ik ook niet dus dat is niet echt een aanpassing. En stiekem vond ik de spek voor op Michael zijn pannenkoek zelfs een beetje stinken, en geloof me ik hou (hield..) echt heeeeel erg van spek!

Qua gezondheid gaat het ook al beter! Mijn buik is minder opgezet en de buikpijn is minder, echt een voordeel dus! Ik ben wel benieuwd hoe het met de feestdagen gaat zijn, er zal toch rekening met mij gehouden moeten worden. Maar dat komt vast allemaal wel goed ;).

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s