Raar oranje lampje

Zal je altijd zien, ga je naar huis in je autootje begint er opeens een lampje te knipperen.. Het was een oranje lampje dus ik dacht nog; ‘oranje is binnenkort naar de garage en rood is nu naar de garage’. Alleen bleek dit lampje voor mijn motor te zijn en dan is het verstandig om meteen maar naar de garage te gaan. En dat een maand voor mijn apk en onderhoudsbeurt, zal je altijd zien. Ik ben dus netjes met mijn Chevroletje naar de garage gegaan. Ik bedoel, better safe than sorry 😉

Bij de garage waren ze inmiddels op de hoogte van het oranje lampje en hebben mijn auto klaar gezet voor de monteur die de volgende morgen pas weer terug zou zijn. Ik kwam namelijk om half 6 pas binnen en de werkplaats is tot 5 uur open. Met een leenauto (gelukkig hadden ze er nog ééntje) maar weer naar huis gereden in de hoop dat het allemaal mee zou vallen.

Gisteren werd ik gebeld door de garage. Ze hadden de storing uitgelezen en het zijn hoogstwaarschijnlijk mijn Boegiekabels (Wát?). Of ik ze wilde laten vervangen? Ja laten we het maar doen, schijnt bijzonder slecht te zijn voor je motor als je daar mee door rijd. Nou met 250 euro ben ik weer klaar om weg te rijden, dacht ik. Uiteraard volgde er een ‘maar’.. “mevrouw we hebben nog een storing gevonden, alleen dan in uw airco”.. Mijn airco? Die is 4 maanden terug gecontroleerd door een andere garage en was helemaal in orde.. Maar kan gebeuren schijnbaar dus ze gingen het onderzoeken. Ze hebben vervolgens een vloeistof (iets van UV vloeistof oid) in mijn airco gegoten en kwamen een lek tegen. Jottem… “Wilt u deze lek gerepareerd hebben? Kost +- 250 euro, misschien iets meer als we nog meer gekke dingen tegen komen..” Het blijkt dat mijn auto wel door de APK heen komt met de airco-lek maar fijn is het natuurlijk niet.. Ik heb even getwijfeld, en nog meer getwijfeld… Was natuurlijk ook koud buiten dus dan mis je je airco niet zo erg.. Maar goed puntje bij paaltje toch maar gekozen voor reparatie.. In deze dagen maar even mijn geldboompje kaalplukken.

Mijn auto staat nu nog bij de garage. Ik verwacht hem vandaag of morgen terug te krijgen. Voorlopig zit ik dus nog met die leenauto opgescheept.. Een vreselijk grote, benzinesleurpende, jeep-achtige auto. Maar goed, hij rijd en eigenlijk nog best lekker ook. Ik ben benieuwd wat het mij uiteindelijk allemaal gaat kosten.

 

Update; Viel uiteindelijk gelukkig mee. Mijn airco is total loss! Kost minimaal 850 euro om te laten repareren dus dat heb ik maar achter wegen gelaten. Het vervangen van de bougiekabels en het onderzoeken van de airco en het gebruik van de leenauto kwam uiteindelijk uit op 321 euro. Nu hopen dat de APK en onderhoudsbeurt volgende maand mee valt! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s