Ik mis je

Lieve papa,

Het begon enkele weken geleden.. Ik liep het winkelcentrum in. Er liep een man naast me met een laptoptas. Hij liep naar het midden van het winkelcentrum en pakte zijn laptop uit. Ik keek ondertussen even bij de Xenos en liep daarna richting die meneer. Hij pakte zijn microfoon en begon te zingen. Ik hoorde de eerste tonen van ‘I can’t help falling in love with you’ en moest een aantal keer op mijn tong bijten. Het raakte me. Vooral omdat het zo vreemd was. Waarom koos deze meneer dit nummer uit om mee in te zingen? Elvis is toch niet een erg gebruikelijke keuze? Ik gooide het op de stapel toeval en het verdween naar de achtergrond.

Mama had een aantal weken geleden een reading bij de Broodfabriek. Dit veranderde alles. Die vrouw vertelde dat jij over mijn schouder mee kijkt. En weetje, normaal zou ik zeggen ‘dat zeggen ze allemaal’ maar doordat voorval in het winkelcentrum ging ik twijfelen. Tuurlijk weet ik dat je mee kijkt, dat je er bent maar je voelde nu zo dichtbij.

Vandaag liep ik weer in het winkelcentrum. Michael zei ‘was dat die man van toen?’. Ik keek op en luisterde even. ‘In the getto’ vulde de ruimte. Ik kon het niet meer, het lukte me gewoon niet. Ik begon midden in het winkelcentrum als een klein kind te huilen. Ik probeerde zo snel mogelijk weg te komen. Ben naar de roltrappen gelopen, richting de auto, deze stond op de parkeerplaats. Ik schaamde me zo. Het verdriet dat ik voelde was zo heftig, ik had niet verwacht dat ik zo kon reageren.

Pap, als dit een teken was zeg het me alsjeblieft. Ik wil zo graag nog een keer met je praten. Ik wil gewoon nog een keer bij je zijn. Je stem horen, je aanwezigheid voelen. Ik mis je zo. Was je maar hier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s