Tijd voor een update!

Begin vorige week werd de hoofdpijn me een beetje te veel en heb ik toch maar de fysio gebeld. Ik wist dat het uit mijn schouders/nek kwam dus een doktersafspraak was niet nodig. Gisteren had ik de afspraak en de beste man vroeg ‘waar denk je zelf dat die spanning door komt?’. Tja ik leef nogal in mijn hoofd, maak back-up plannetjes voor alles en stippel alles altijd uit. Is er één schakel die wegvalt of net anders uitpakt dan ik in mijn hoofd had raak ik in paniek. Normaal kan ik al deze balletjes met gemak hooghouden maar het is nu gewoon te veel. Mijn hoofd zit te vol.. Vooral de afgelopen weken ben ik iedere dag nerveus en iet wat gespannen. Ik slaap er slecht door en daarbij komt dus die schouder/nek/hoofdpijn.. En uiteraard ben ik mij bewust van het feit dat ik mezelf op deze manier in de weg zit. Ik leg de lat zo hoog voor mezelf dat ik constant een soort druk op mijn schouders voel. Niemand legt mij dit op, dit doe ik zelf. Dit moet dus veranderen! De eerste stap was natuurlijk even de schouder/nekpijn verhelpen dus de boel is even goed gekraakt en moet volgende week nog een keer gekraakt worden. Stap twee is plat gezegd gewoon vaker schijt hebben aan de rest. Ik leef mijn leven niet voor andere, ik leef mijn leven voor mezelf. Ben jij het niet eens met mijn aanpak? So fucking be it. Vind je de keuze die ik maak raar/stom/irritant? Vervelend joh, het is mijn leven. Ook zo iets, als ik ‘nee’ zeg leg ik dit altijd uit. Waarom eigenlijk? Ik zeg toch gewoon ‘nee’.. Waarom zou ik ongevraagd gaan uitleggen waarom ik eerder weg moet of waarom ik geen taart wil? Ik probeer altijd iedereen te pleasen behalve mezelf. Dat is dus vanaf nu klaar. Ik sta op één, niet jij of jij of jij.. Het zal een lange weg zijn want 23 jaar denken op deze manier is niet in één klap veranderd maar ik ben me bewust dat het leven eenvoudiger word als ik me veel minder aantrek van mijn omgeving. Ik moet het leven gewoon leven zoals het komt. Ik wil geen vangnetten meer bedenken, ik wil ‘problemen’ gewoon kunnen opvangen als ze komen. Niet teveel voorruit denken want het heeft zo weinig zin. Vanaf nu ga ik gewoon met de stroom mee zwemmen in plaats van er tegen in te ploeteren.

Dan nog een leuk nieuwtje! Ik ga samen met een vriendin in april naar Barcelona! Voor het eerst vliegen dus! Ik heb er ontzettend veel zin in. Even weg van alles en lekker samen gek doen in Spanje!

Het vegetarische eten gaat ook goed! Het enige wat tegenviel waren de vega balletjes van de Ikea.. Wat een vreselijke zetmeelballen zijn dat zeg. Geen succes dus. En afgelopen vrijdag bij SnowWorld was er ook maar weinig keuze en heb ik uiteindelijk maar een frietje en een kaassoufflé gegeten. Verder word ik toch steeds weer blij verrast in de supermarkt en probeer ik zoveel mogelijk nieuwe dingen uit die ik tegenkom. Ik heb bijvoorbeeld zondag vegetarische shoarma gegeten. Het rook best vies maar was eigenlijk heel lekker! Ook heb ik een vegetarische braadworst op van Valess en die was erg lekker! Zelfs mijn moeder gaat vanavond vegetarisch voor me koken! Ik kom namelijk langs dus maakt ze stamppot met groenteballetjes van de Albert Heijn! Echt lief dat ze dat voor mij wilt doen😊

Het sporten gaat ook goed! Ik ben zelfs afgelopen week 2x 6km wezen hardlopen. En vrijdagavond dus wezen skiën! Het skiën ging best goed, ik ben wel twee keer gevallen en was na 2 uur echt moe maar het was echt heel leuk! Voor herhaling vatbaar dus. En in de sportschool voel ik me ook steeds meer thuis.

Over het algemeen positieve berichten dus. Hopelijk is mijn hoofd snel leeg en is mijn schouder/nekpijn ook snel verledentijd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s