Openhartig

Een aantal dagen terug zat ik in de auto. Ik was onderweg naar de garage want voor de achtste keer ging dat piepding kapot. Ik was boos, vooral op mezelf, want waarom had ik nou niet voor aankoop m’n auto door een onafhankelijk iemand laten checken? En wat nou als ik het wel had gedaan? De mankementen begonnen pas na 4 maanden, 1 maand nadat m’n garantie was verlopen. Dat zal je natuurlijk altijd zien.. Anyway, ik zat dus in de auto en had zoals gewoonlijk Q-music aanstaan. Stephan vertelde ontzettend openhartig over zijn gevoel want het ging klote met hem. Ik zat daar in mijn auto en kreeg een brok in mijn keel. Krampachtig probeerde ik al m’n tranen binnen te houden want ik was tenslotte bijna bij de garage. Ik voelde zo intens mee met wat hij voelde. Dit heeft mij doen besluiten om, ondanks dat ik altijd al veel deel met jullie, ook nu weer m’n gevoel met jullie te delen. Want ook met mij gaat het niet zo goed.

Ik vertelde vorige keer al over m’n afspraken bij de fysio. Deze afspraken hebben nogal wat bij mij los gemaakt. Ik werd namelijk door de therapeut zo hard met m’n neus op de feiten gedrukt dat ik er eigenlijk niet meer omheen kon. Ik wist het natuurlijk al maar als iemand op dat moment eerlijk tegen je is en zegt waar het op staat is dat best een eye opener. Ik besefte toen eigenlijk al dat ik mijn denkwijze moet aanpassen. Zoals ik het nu doe, werkt gewoon niet. Op lange termijn put het me fysiek ontzettend uit. Ik ben dus serieus aan mezelf aan het werken en dat is verdomd confronterend. Het is lastig voor mij om plat gezegd “schijt” te hebben aan de mening van een ander maar alleen dat zal me verder helpen. Door minder stil te staan bij de ander kom ik dichter bij mezelf. Ik hoop dat als ik meer luister naar mijn eigen gevoel en ik leer het leven te nemen zoals het komt, zonder vangnetjes en slapeloze nachten met gepieker over keuzes die al zijn gemaakt, ik het leven minder vermoeiend en zwaar zal vinden. Als ik dus de komende tijd “nee” tegen je zeg of niet reageer zoals jij wilt hoop ik dat je daar respect voor kunt opbrengen. Ik snap dat het ook voor jullie even wennen zal zijn ik heb namelijk 23 jaar lang naar jullie pijpen gedanst en ben daar nu klaar mee. De enige aan wie ik nog verantwoording af leg ben ik. Ik hoop jullie snel weer te spreken als ik weer wat beter in m’n vel zit. Tot die tijd, het gaat jullie goed 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s