Vertrouwen in de medemens

Vanmorgen hoorde ik op de radio dat we meer vertrouwen hebben in de medemens dan voorgaande jaren. Ik vond het een verrassend bericht aangezien mijn vertrouwen in de medemens gisteren gedaald is tot onder het vriespunt..

Gisteren gingen Michael, mijn schoonmoeder en ik naar de kattendag in Avonturia de vogelkelder. Het was ontzettend leuk en ik heb weer veel mooie katten gezien. Bij de auto aangekomen zei Michael “hmm heb ik nou een deuk?” ik zei nog dat het vast de reflectie was. Was dat maar waar.. Over de hele lengte van de auto een deuk en kras zo diep dat mijn ziel brak. Vol verbazing heb ik vervolgens onder de ruitenwisser gekeken. Geen briefje, uiteraard.. Wie mogen er dus opdraaien voor de kosten? Mike en ik.. Gaan we dus dit jaar op vakantie? Nou dat dacht ik dus niet..

Of ik boos ben vraag je? Nee ik ben niet boos, ik ben woedend.. Hoe haal je het in je hoofd om na een botsing door te lopen? Een botsing kan natuurlijk altijd gebeuren maar laat dan je gegevens achter, je bent toch niet voor niks verzekerd?

Nu hoorde ik van een waarborgfonds dus moeten we gaan uitzoeken of we daar misschien kunnen aankloppen. Je hebt dan nog steeds een eigen risico van 250 euro maar de schade zelf zal veel meer zijn dan dat. Het is veel geregel en het is bloed irritant..

Om het heel plat te zeggen zijn wij dus mooi de lul. Zo jammer dat mensen tegenwoordig hun verantwoordelijkheid niet meer nemen.

Ik ga even zielig in een hoekje zitten mokken met een kop koffie. Fijne maandag.

2 gedachtes over “Vertrouwen in de medemens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s