Met mijn handen in de potgrond

Al enkele jaren heb ik een moestuin (zoals je hier kunt lezen 😉 ) Het begon met bakken gemaakt door mijn oom. Dit waren prima bakken maar na een aantal jaar is het hout erg slap en slecht geworden dus was het tijd voor nieuwe bakken. Ik wilde dit keer bakken hebben die a) tegen een stootje kunnen en b) op poten staan waardoor ik mijn rug kan ontlasten. Bij de intratuin vond ik bakken van Elho en ik was eigenlijk meteen verkocht.

Ik heb twee bakken gekocht met twee kweekdeksels zodat ik ook bij regenachtig en koud weer gewoon kan kweken. Geen goedkope bakken maar, nu blijkt, het geld meer dan waard! De eerste radijsjes en kropjes sla zijn inmiddels geoogst en ik wacht nu nog op de eerste wortelen, bosuien en peultjes. Ook heb ik wat zaden in gewone potten gedaan zoals zonnebloemen en oost Indische kers.

Door de kweekkasten (deksels) op de bakken groeit alles heel goed en houd ik ongedierte buiten de deur. Ook maakt een regenbui weinig uit aangezien de kweekkasten alle regen tegen houden. Zelfs het noodweer van afgelopen week heeft geen schade aangericht aan mijn planten.

Zoals je kunt lezen ben ik dus heel blij met mijn nieuwe bakken! Ik vind het ook echt heerlijk om na een lange werkdag even in mijn tuintje te rommelen. Bij mijn moeder hadden we een balkon, wat ook prima is maar ik moet zeggen dat ik echt heel blij ben dat wij een tuin hebben waar ik lekker in kan rommelen, kweken en zitten als het heerlijk weer is!

Hou jij er ook zo van om buiten bezig te zijn?

Een gedachte over “Met mijn handen in de potgrond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s