Herinneringen

Vorige week is iemand* die ik ken overleden. Dit overlijden roept erg veel herinneringen op aan de tijd dat mijn vader ziek was en overleed. Ik moet ook veel aan hem denken en aan hoe bizar veel wij eigenlijk meegemaakt hebben. Dit alles in een tijdsbestek van 10 maanden.

Mensen zeggen altijd, tijd heelt de wonden. Misschien komt het door de jonge leeftijd waarop ik mijn vader verloor maar wat is dat een ontzettende onzin zeg. Ik heb sinds zijn overlijden al meerder mijlpalen gevierd zonder hem. Neem mijn eerste vaste baan na mijn studie, had ik graag met hem gedeeld. Ons prachtige huisje. De katten. En de komende jaren? Kinderen misschien? Trouwen? Al deze gebeurtenissen zullen hoe dan ook een randje hebben want wie brengt mij naar het altaar?

Mijn zusje mag volgende maand haar diploma ophalen. Mijn vader zou zo trots zijn. Voor ons zal dit dus een mooie dag zijn maar wel weer met een randje. Ik bedoel, je kan veel zeggen over ons paps maar trots was hij altijd en dit liet hij ook zeker merken! En zo zijn er meer dingen, kleine dingen maar toch. Ik werk bij een kwekerij en heb erg veel te maken met het transport. Mijn vader heeft jaren gewerkt als vrachtwagenchauffeur. Ik weet 100, nee 1000% zeker dat hij hier was komen kijken. Dat hij het echt prachtig had gevonden. Dat hij met alle chauffeurs was gaan ouwehoeren en dat hij het super goed had kunnen vinden met Aad, mijn collega op de transportafdeling. En die gedachte maakt mij best een beetje verdrietig.

De komende jaren zullen er nog geregeld momenten komen waarop ik het even moeilijk zal krijgen. Hier zal ik doorheen moeten, het is niet anders. Gelukkig heb ik veel lieve mensen om mij heen die me steunen en die de herinnering aan mijn vader levend houden.

 

(*Uit respect naar de nabestaanden noem ik geen naam, ik zal ook niet melden wat mijn relatie was tot deze persoon aangezien ik het niet gepast vind om op dit moment toestemming te vragen voor dit blogbericht, ken je de persoon, graag geen naam oid noemen)

2 gedachtes over “Herinneringen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s