Het was mij mijn ochtend wel zeg..

Rond 07.00 uur wilde ik richting mijn werk gaan toen ik nog maar één kat van de twee kon vinden. Waar was Sky gebleven? Ik heb het hele huis overhoop gehaald, in kasten gekeken, achter deuren, in de voorraadkast, gerammeld met de snoeppot maar meneer kwam niet tevoorschijn. Ik belde Michael want misschien was Sky mee naar buiten geglipt, kon het mij niet voorstellen maar het kan natuurlijk altijd..
Michael suggereerde dat ik onder de bank misschien een geel balletje met belletje erin kon vinden, dat is Sky zijn lievelings speeltje dus daar zou hij vast op af komen. Ik zakte op mijn knieen, liet mijn hoofd onder de bank zakken en wie lag daar, in de hoek van de bank? Skywalker.. Hij keek me aan alsof ik gek geworden was, want waarom maakte ik nou zo veel herrie.. Kat was terrecht dus ik stapte, veel later dan de bedoeling was, mijn huisje uit.

Onderweg ging uiteraard ook nog mijn auto piepen.. De tank was bijna leeg. Ook dat nog. Er ligt een tankstation op mijn route dus ik besloot toch maar even te gaan tanken. Terug bij mijn auto vond ik mijn bumper er wat raar uit zien. Mijn embleem was toch zilver? Niet zwart toch? Ik drukte mijn neus bijna tegen mijn bumper om te zien wat er nou niet klopte. Verrek, mijn embleem was helemaal weg. Ik dacht nog ‘hij is er vast afgevallen’..583c01a4-fdf2-43a9-8eb6-4466991f840c

Op mijn werk aangekomen heb ik aan wat collega’s gevraagd of ze misschien een Toyota embleem hadden gevonden. Nope.. Mijn collega’s hebben unaniem besloten dat hij niet gevallen maar gejat is. Waarom jat je zo iets? Het zou niet eens in mij opkomen om iets van een ander te jatten laat staan iets wat in mijn ogen toch gewoon een prulletje is.. Het is niet eens iets waard.

Ik heb de Toyota dealer gebeld en die weet eigenlijk ook zeker dat het embleem gejat is. Gebeurd nogal regelmatig zei hij. Het is vrijwel onmogelijk dat hij er afgevallen is aangezien het met haakjes vast zit.. Wil ik een nieuw embleem (dit ziet er best lullig uit namelijk) kost mij dat een kleine 36 euro exclusief btw..

Ik vind het oprecht jammer dat wij in een wereld leven waarin mensen niet van andermans spullen af kunnen blijven. Waarom een ander opzadelen met kosten omdat jij een lullig embleem op je schouw wil hebben staan? Ga naar de dealer en betaal zelf lekker 36 euro voor dat lullige rot embleem.. Ik hoor mensen regelmatig zeggen dat de mensen egoïstischer zijn geworden en ik ben het hier volmondig mee eens. Mensen denken echt alleen nog maar aan het eigen geluk, waarom zou je een poot uitsteken voor een ander? Als je het zelf maar goed hebt ook als dit ten koste gaat van een ander.
Echt jammer, zo jammer..

Gelukkig mag en kan ik zeggen dat ik wel enige vorm van opvoeding heb gehad. Mijn ouders (de credits gaan eigenlijk naar mijn moeder) hebben me geleerd dat spullen van een ander NIET van jou zijn. Dat als je iets kapot maakt, je hier voor betaald. Dat je mensen behandeld zoals jij zelf behandeld wilt worden. Ik geloof dat dit tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend is..

Een gedachte over “Het was mij mijn ochtend wel zeg..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s