‘we zullen het wel zien..’

Mijn vorige blog sloot ik af met ‘we zullen het wel zien’. Net alsof ik iets aan het toeval zou overlaten, dat ik eens niet zou plannen? Ja sure.. Was het maar waar.

Kijk, ik plan alles. Van mijn werk (carrière) tot aan mijn woning, tot aan mijn Financiën en dus ook vakanties. Natuurlijk ga ik wel eens spontaan naar de bioscoop maar dat is wel het toppunt van spontaan bij mij. Mijn hele leven is geplant. En je zou denken dat ik daardoor nul spanning ervaar maar niks is minder waar. Ik heb mijn toekomst zo compleet uitgestippeld dat als er één schakel veranderd ik volledig in paniek raak want mijn planning veranderd dan waardoor ik van alles moet bijstellen. Conclusie; door mijn eigen gedrag zit ik mezelf ontzettend in de weg.

Ik heb al meerdere pogingen gedaan om mijn denkwijze te veranderen. Losser te worden maar ik vind het gewoon heel eng. Ik ben bang dat als ik de teugels laat vieren dat alles in de soep loopt wat natuurlijk onzin is.

Neem mijn baan. Voor mijn gevoel moet ik een vast contract krijgen. A) omdat ik het naar mijn zin heb en niet weg wil en geen klachten oid hoor en b) omdat deze baan in mijn toekomstplan hoort. Valt deze baan weg dan moet ik mijn hele toekomstplan bijstellen en dat wil ik niet. Kijk, diep van binnen weet ik dat als ik toch mijn baan verlies ik binnen een paar maanden (misschien zelfs wel weken) gewoon weer een andere baan heb dus zorgen hoef ik mij echt niet te maken maar ik wil hier gewoon niet weg en het niet hebben van die zekerheid geeft spanning. En hoe vaak ik ook tegen mezelf zeg ‘Relax het komt goed, linksom of rechtsom’ blijf ik er mee bezig..

Ik zal dus echt de teugels wat meer moeten laten vieren. Ik bedoel, wat maakt het nou allemaal uit? Ik moet het leven gewoon niet zo serieus nemen. Waarom zou ik mij constant druk maken om alles als ik ook het leven kan nemen zoals het komt? Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, er is werk aan de winkel 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s