Wat veel keus..

Toen ik een relatie kreeg met Michael ging ik van de slikpil over op de prikpil. Ik heb PDS en had regelmatig kuurtjes (laxeertabletten) om mijn darmen te kunnen legen. Lekker verhaal, ik weet het, ik zal je de details dus besparen. Door deze medicijnen was de slikpil niet betrouwbaar en ging ik over op de prikpil. Na 7 jaar prikpil is mijn lichaam er klaar mee, dat merk ik aan alles en aangezien mijn PDS onder controle is en ik geen medicatie hiervoor slik (laxeertabletten etc.) is het veilig om over te gaan naar de slikpil (de microgynon).

Sinds ik aan de prikpil ben word ik ook niet meer ongesteld. Ik heb dus al 7 jaar geen last meer gehad van die ongemakken. Met de slikpil word ik hoogstwaarschijnlijk gewoon weer ongesteld, iets wat dus best vreemd voor mij is. Aangezien ik nogal heftig ongesteld was voor dat ik aan de prikpil was verwacht ik dat ook nu dit vrij heftig zal zijn.

Maar Maan wat moeten wij met deze informatie? Nou het gaat nu niet om dat ik weer ongesteld word maar meer om het feit dat ik dus weer maandverband en tampons moet kopen. En daar ging het dus een beetje mis.

Ik neem jullie mee naar de supermarkt. Vroegâh kocht mijn moeder die troep nog dus ik hoefde daar niet naar om te kijken maar om hier nu mijn moeder voor te gaan bellen terwijl ik al ruim 1.5 jaar niet meer bij haar woon leek me een beetje raar dus ging ik zelf wel even maandverband en tampons kopen. ‘Even’ haha… Ik ben in totaal 4x naar de supermarkt gegaan voor ik ook daadwerkelijk met die troep thuis kwam.

Wat is er bizar veel keuze.. Ik heb ook geen idee of ik ‘mini’, ‘normaal’ of ‘super’ moet hebben. Vroeger had ik geloof ik gewoon ‘normaal’ dus daar ben ik maar voor gegaan. Ik ben iemand die alles vergelijkt, dus ook dit.. Om moederloos van te worden, echt..

Ik dacht, maandverband voor de nacht en tampons voor overdag. Prima.. Ik geloof dat ik kon kiezen uit vijf verschillende merken maandverband waarvan ik nu de namen al niet meer weet. Ga ik voor een A-merk of let ik op mijn portemonee? Maandverband is maandverband toch? Ik twijfelde dus ging maar weer naar huis. Poging twee. Ik stond voor het schap. Bekeek verschillende verpakkingen. Met of zonder geur? Met of zonder vleugels? Ik twijfelde dus ging ik maar weer naar huis. Poging 3. Ik scande een pak maandverband night+ van het Albert Heijn eigenmerk. Is toch prima? Ik twijfelde dus ging ik maar weer naar huis. Poging 4. Ik liep naar het schap. Zei tegen mezelf ‘het is toch allemaal één pot nat’ en flikkerde een pak Nicht+ maandverband van de appie in mijn mandje en gooide er ook nog ‘normale’ tampons bij, ook van de appie. Heb het maar bij één pak van beide gehouden, gewoon als test. Is het prut dan kijken we later wel weer. Ik had genoeg getwijfeld dus het was voor nu mooi geweest.

Ik snap nu dus volkomen dat er mannen zijn die met de wanhoop in de ogen voor het ‘feestweek’ schap staan. WANT WAT MOET IK MEENEMEN ZODAT MIJN VROUW TEVREDEN IS? Mannen, ik snap jullie, echt! En kleine tip, als je met chocolade thuis komt is je vrouw sowieso blij en dan maakt het echt niet uit wat voor tampons er ook nog in de tas zitten 😉

 

2 gedachtes over “Wat veel keus..

  1. Ka

    Ik zweer bij de tampons van Kruidvat, eigen merk, met inbrenghuls. Uiteraard. Medium voor de redelijke dagen, plus voor de zwaardere.
    Van maandverband heb ik geen verstand, vind ik echt zo verschrikkelijk smerig zitten. Je voelt het de hele dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s