Persoonlijke groei

Michael vroeg mij pas of mijn pestverleden mij nog beïnvloed. Ik geloof van niet. Ik kan het goed relativeren en besef mij dat ik toen gewoon een onzekere puber was die daardoor een makkelijk doelwit was, neemt niet weg dat deze situatie mij 6 vreselijke jaren heeft bezorgd met veel verdriet en bovenal angst. Ik ben getreiterd, uitgescholden en op een gegeven moment zelfs in elkaar geslagen. Vreselijk natuurlijk maar ik denk eigenlijk nooit meer terug aan die periode, hoe moeilijk die periode toen ook was. Het gekke is dat ik misschien juist wel sterker ben geworden door die periode. Echt diep gaan, echte emoties voelen en ook tonen lijd uiteindelijk tot persoonlijke groei.

Als ik terug kijk heb ik diepe dalen gekent maar ik ben er iedere keer weer bovenop gekomen. Van ieder dal heb ik weer geleerd. Vooral de afgelopen jaren heb ik veel geleerd, ik ben er nog niet hoor maar ik ben echt goed op weg.

Vooral door de ziekte en het overlijden van mijn vader heb ik geleerd het leven niet zo serieus te nemen en vooral niet te streng te zijn voor mezelf. Ik vind dat soms nog lastig hoor, lief zijn voor mezelf maar ik ben daar zeker in gegroeid!

Door mijn baan bij Oranje van Loon heb ik geleerd dat er nou eenmaal hufters bestaan, dat er mensen zijn die de drang voelen mensen te kleineren en dat je je daar dus HELEMAAL NIKS van moet aantrekken. Als mensen jou zo behandelen zegt dat meer over de persoon zelf dan over jou. Die les leerde ik pas toen ik ontslag genomen had maar goed beter laat dan nooit ;). Deze les zorgt er voor dat ik in mijn huidige baan maar ook gewoon in het dagelijks leven makkelijker de emoties van andere kan loslaten. Ben jij boos? Reageer jij dat af op mij? Best, kan mij namelijk echt geen hol schelen. Kijk, ik ga dan ook niet poeslief terug doen want ik laat niet over mezelf heenlopen maar ik zal er geen nacht van wakker liggen 😉

Alles wat ik heb meegemaakt, de positieve en negatieve dingen hebben me iets geleerd. Voor iedere les ben ik dankbaar, hoe moeilijk sommige lessen misschien ook waren. Ik groei, iedere dag en dat voelt goed. Ik heb nog wel wat dingen waar ik beter in wil worden hoor. Neem bijvoorbeeld het loslaten. Ik zou daar best wat makkelijker in willen worden. Soms is gewoon je schouders ophalen en de boel de boel laten best lekker, ik zou dat vaker moeten doen 😉 Ach al doende, leert men.

 

Een gedachte over “Persoonlijke groei

  1. Ka

    En zo hebben we allemaal nog lessen te leren.
    Zolang je je daar zelf van bewust bent en het ook wil aanpakken, helemaal goed toch? Jezelf blijven ontwikkelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s