Melkflessen

Vroeger droeg ik nooit jurkjes, alleen bij hoge uitzondering zoals een uitvaart of iets dergelijks. Dit jaar werd het alleen al erg vroeg warm en zitten mijn spijkerbroeken simpelweg niet lekker als het zo warm is. Ik besloot dus één jurkje te kopen, voor mijn trip naar Barcelona want daar had het warm kunnen worden. Het werd in Barcelona alleen helemaal niet warm, in tegendeel het regende alleen maar. Het jurkje ging dus ongedragen de kast in.

Naar het feestje van de vriend van mijn moeder dacht ik ‘doe eens gek, ik trek dat jurkje gewoon aan’. Ik kreeg zulke leuke reacties op mijn jurkje dat ik besloot dat één jurkje niet voldoende was. Inmiddels hangen er drie jurkjes in mijn kast en draag ik één jurkje zelfs regelmatig naar mijn werk. De eerste keer was dit enigszinds ongemakkelijk maar inmiddels voel ik mij er eigenlijk meer dan prettig bij.

Ik denk persoonlijk dat het ook voornamelijk in mijn hoofd zat hoor. In mijn hoofd stonden jurkjes mij nooit en was ik ‘te stoer’ voor jurkjes. Onzin natuurlijk. Vooral met die warmte zit het zo heerlijk! Ik moet zeggen dat mijn denkwijze sowieso veranderd is de afgelopen weken. Ik doe meer mijn eigen ding, ik houd natuurlijk wel rekening met anderen maar ik ga niet mijn hele leven op andere mensen afstemmen. Mijn hoofd is hierdoor veel rustiger.

Pas was er bijvoorbeeld iemand (ik kende die persoon helemaal niet..) die het nodig vond te melden dat mijn benen wel erg wit zijn onder mijn korte broek. Klopt, mijn benen zijn wit maar moet ik ze daarom maar het hele jaar verstoppen? Denk je dat ze dan wel bruin worden? Ja natuurlijk kan ik er na het douchen steeds een bruine crème opsmeren maar ik wil al die chemicaliën helemaal niet op mijn huid hebben. Ik neem dus gewoon genoegen met mijn melkflessen. Vind jij dit aanstootgevend of vervelend? Tja jammer voor jou 😉

En zo zetten we dus iedere keer weer een stapje naar een rustiger leven. Heerlijk is dat 🙂

4 gedachtes over “Melkflessen

  1. Geweldig! Ik heb ook melkflessen en als ik commentaar krijg dan zeg ik altijd “Wat wil je, ik werk heel de zomer…” Ik neem pas vakantie in oktober. Ik hou trouwens liever van mijn wit kleurtje. Bruin = verhoogd risico op kanker, dus ze doen maar, maar ik kies voor wit.

  2. Ka

    Ik loop alleen maar in jurkjes, zomer en winter. Met witte benen, soms zelfs met haar 😉
    Kan mij het schelen wat een ander er van vindt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s