Werkstress

Vroeger toen ik nog dacht dat een werkgever je kon ontslaan als je één keer je telefoon niet opnam maakte ik mij altijd zorgen als ik weer moest gaan werken na mijn vakantie. Hoe veel werk ligt er? Heeft mijn baas een goed humeur? Is mijn werk goed overnomen? Dat soort zaken. Nou was de sfeer sowieso belachelijk slecht bij mijn vorige werk. Ik kon er bijvoorbeeld vergif op innemen dat mijn baas een rot humeur had als Feyenoord verloren had, daarom keek ik altijd maandagochtend voor het werk de samenvatting. Ik probeerde mij altijd op zijn humeur voor te bereiden, al mijn praatje paraat te hebben. Belachelijk eigenlijk.

Op mijn huidige werk heb ik die spanningen helemaal niet. Ik heb me geen enkele keer druk gemaakt in die drie weken of het wel goed ging. Mijn werk zou toch niet overgenomen worden dus dit heeft gewoon drie weken stil gelegen. Ik wist dus dat er bij terugkomst een berg werk op mij lag te wachten. Prima, ik hou van hard werken. Mijn mail puilde uit maar ook dit had ik al verwacht. De sfeer op mijn werk is goed dus voor ruzies hoefde ik ook niet bang te zijn. Heerlijk is het!

Ik merk nu pas hoe ongezond de situatie bij mijn vorige werkgever was. Eigenlijk knap dat ik het drie hele jaren volgehouden heb en keer op keer weer netjes op mijn werk verscheen. Ruzie na ruzie, ik bleef trouw aan het bedrijf. Ik vond mijn werk erg leuk, ik denk dat dat er voor gezorgd heeft dat het vol te houden was. Tja ideaal was het niet maar ik heb er veel van geleerd. Ik zal nooit maar dan ook nooit meer over mij heen laten lopen, me als grofvuil laten gebruiken. Vroeger kon je alles tegen me zeggen, ik ging niet tegen je in. Inmiddels weet ik wel beter. Als jij respect hebt voor mij, dan krijg je dat ook terug en anders is daar de deur 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s