Lekker klikken! 🚲

Heel wat jaartjes terug dacht Michael dat hij wielrenner wilde worden. Dit was van korte duur en inmiddels word de fiets niet meer gebruikt en hangt deze stof te happen aan het plafond in ons tuinhuisje (berging/schuur). Althans, tot afgelopen zondag!

Ik ben met trillende beentjes op de fiets geklommen. Waarom trillende beentjes? Omdat ik voor het eerst ging fietsen met klikpedalen. En wat vond ik dat eng maar wat ging dit onverwacht lekker!

Ik ging dus even een klein rondje fietsen, gewoon om even te kijken of ik het leuk vind. Ik ben niet van half werk dus in plaats van in de buurt te blijven reed ik meteen naar Schipluiden om vanaf daar door midden Delfland terug te fietsen naar Naaldwijk via de Lier. Een leuk rondje van +- 30 kilometer en voor de eerste keer zeker niet slecht!

Het geen mij tegenhield om te gaan fietsen waren eigenlijk de klikpedalen. Het idee dat je met je voeten aan je fiets vast zit en dus niet zomaar even los bent vond ik (en vind ik nog steeds een beetje) een enge gedachten. Al fietsend kwam ik er achter dat je eigenlijk heel makkelijk uitklikt, als je je voet naar buiten draait ben je zonder moeite los. Inklikken ging op het begin wat klungelig omdat ik niet doorhad dat je maar aan één kant van je pedaal kan inklikken. Ik zat dus aan de verkeerde kant de klikken, tja dat werkt niet he. Toen ik dat eenmaal doorhad ging het klikken eigenlijk vrijwel vanzelf, zodra ik m’n voet op het pedaal zette zat ik vast. Dit was dus veel minder spannend dan ik dacht en heeft gelukkig niet voor valpartijen gezorgd!

Ik ben dus eigenlijk heel enthousiast! Ik hou van buiten in de natuur zijn en op de fiets kom je op plekken waar je met de auto nooit komt. Ik heb het ervaren als erg ontspannend en dat vind ik het belangrijks, het moet niet voelen als moeten. Zondag ga ik dus weer een lekker rondje fietsen! Ja jongens, ik ben helemaal om! 😁

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s