Nieuwe oude fiets! :)

Ik vertelde Wim dat ik was wezen wielrennen, hij doet dat zelf ook. Wim is de baas van Luiten, in de 70 en nog bijzonder sportief! Ik vertelde dat ik de klikpedalen wat eng vond maar dat dit prima ging en dat ik eigenlijk al mijn spullen leen, zodat ik kan ontdekken of het iets voor mij is.

De eerst volgende keer dat ik Wim zag vroeg hij of ik nog was wezen fietsen. Ik vertelde hem dat het 30 kilometer was geworden maar dat na 5 kilometer mijn ketting het begaf en ik pas kon doorfietsen toen ik hulp kreeg van een ouder echtpaar. Uit het niets zegt Wim “ik heb nog wel een fiets voor je hoor”.

Een dag later stond hij daar. Een prachtige fiets met alles er op en er aan. Blij als een kind heb ik hem met de meeste zorg, en hulp van mijn collega, in mijn kleine aygo gekregen. Thuis aangekomen heb ik hem uitgeladen en zijn voorwiel weer bevestigd.

In de tuin heb ik hem eerst eens even staan bewonderen. Wat een prachtig ding en wat waanzinnig lief dat ik die gewoon mag hebben want Wim wil er niks voor hebben. Hij hoopt dat ik er net zo veel plezier van zal hebben als hij van de fiets heeft gehad.

Na het avondeten ben ik hem eerst maar even gaan schoonmaken. Hij had wel een poetsbeurtje nodig. Ook hebben de bandjes een beetje lucht gekregen. Het enige wat nog mist zijn de juiste pedalen of de juiste schoenen. Deze fiets heeft namelijk ook klikpedalen alleen passen deze niet bij mijn schoenen. Via marktplaats heb ik een mooi paar schoenen gevonden voor twee tientjes, deze zullen van het weekend wel bezorgd worden.

De fiets staat al enige tijd stil dus er moet wat aan gesleuteld worden. Zelf ben ik een heel eind gekomen maar als mijn schoonouders weer terug zijn van vakantie komt mijn schoonvader nog even helpen met de versnellingen. Hopelijk word het snel weer droog want dan kan ik even een stukje gaan rijden! Ik ben benieuwd hoe die rijd 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s