Ik krijg er jeuk van

Ik heb een allergie voor mensen die zich superieur voelen ten opzichte van andere mensen. Mensen die altijd één iemand in de maling moeten nemen met steeds dezelfde grap. Ik krijg er jeuk van en rol dan regelmatig zo hard met mijn ogen dat ik mijn hersenen kan zien.

Vanmorgen was het weer feest. Ik vertelde over mijn weekend. Dat ik was wezen stappen en besloot bij een vriendin te blijven slapen omdat ik voor het mooie teveel alcohol had gedronken. Ik wilde daarom niet meer in mijn auto stappen. Verstandige keuze al zeg ik het zelf. De reactie van F was ‘Verstandig, ik heb namelijk in de wandelgangen gehoord dat jij nog wel eens een busje over het hoofd ziet’. Kijk, leuke grap, tuurlijk. Ik ben namelijk afgelopen april tegen een bestelbusje aan gereden. Dat daar grapjes over gemaakt worden snap ik. De eerste keer vond ik dit ook zeker grappig. Zelfs de tweede keer heb ik hier om gelachen. De derde keer werd het al minder leuk en nu bij de tiende keer is voor mij de grap er af. Dit ‘grapje’ kost mij namelijk gewoon 1300 euro, geld dat ik niet heb. Iets wat ik achter mij wil laten maar steeds als ik het woord ‘auto’ zeg moet F weer die grap maken. Ik bedoel, kom op word eens origineel..

Zo ken ik ook iemand die altijd moet benadrukken hoe goed haar man verdient. Want ze woont in een prachtig vrijstaand huis en haar man heeft een fantastisch dure auto en zij zelf rijd in een Smart die ze heeft gekregen van haar man, niet omdat ze echt een auto nodig heeft maar omdat een Smart gewoon ontiegelijk goed is en als je het kan betalen waarom niet? Ik moet er altijd binnensmonds van braken. Want je bent trots op alles wat je hebt maar het is eigenlijk allemaal helemaal niet van jou. Het is van je man, omdat hij daar hard voor werkt. Ik krijg daar echt jeuk van.

Zelf ben ik helemaal niet zo. Ik merk juist dat ik door dit soort mensen vaak alles wat ik zelf heb een beetje weg lach. Want ik woon ‘maar’ in een eengezinswoning en heb ‘maar’ een Aygo. Maar kom op, ik heb hier keihard maar dan ook keihard voor gewerkt. Het is dus niet ‘maar’ een eengezinswoning, het is MIJN (oké, onze) eengezinswoning. En ik ben apetrots op wat ik heb maar ik schreeuw dit niet van de daken. Waarom zou ik? Het maakt de mens alleen maar arrogant..

2 gedachtes over “Ik krijg er jeuk van

  1. Ka

    Je mag best trots zijn op wat je hebt bereikt, wij Nederlands zijn wel heel erg sterren in nederigheid. Maar overdrijven is ook een vak ja.
    En die collega: gewoon het gesprek aangaan en zeggen dat je klaar bent met die grapjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s