intermittent fasting dag 1

Wat? Intermittent fasting, of te wel afwisselend vasten 😉

Tja dat doe ik nu dus. Vandaag is dag 1. Elk begin is moeilijk dus ook dit is niet makkelijk. Ik zal eerst even uitleggen wat het is: Intermittent fasting is een vorm van afwisselend vasten. Bekende vormen van intermittent fasting zijn om de dag vasten en periodiek vasten. Ik doe periodiek vasten. Ik eet tussen 12.30 en 18.30 en verder eet ik niks. Ik sla dus eigenlijk mijn ontbijt over en na mijn avondeten eet ik ook niks meer.

Intermittent fasting schijnt goed te zijn voor je cholesterolwaarden. Het zorgt voor behoud van normale insulineopname en stofwisseling en door een tijdje niet of maar weinig te eten wordt je lichaam gedwongen over te stappen van suiker naar vetverbranding. Klinkt allemaal erg mooi en we zullen zien of het ook echt werkt.

Je hebt verschillende vormen van intermittent fasting. Je hebt bijvoorbeeld mensen die hele dagen vasten (bijvoorbeeld 2 dagen normaal eten, 1 dag vasten), ook heb je mensen die 5 dagen normaal eten en 2 dagen maar 500 kcal per dag. Ik heb gekozen voor een tijdvak, ik heb 6 uurtjes om te eten en verder vast ik. Het effect van intermittent fasting treed op na 12 uur, ik eet 18 uur niet.

Dit is dus pas dag 1, ik kan er dus weinig over zeggen. Het enige dat ik kan zeggen is dat ik twee uurtjes voordat ik weer mocht eten een beetje honger kreeg maar dit ging weg nadat ik een kop thee gedronken had. Ik hoop dat dit mij leert om honger en trek van elkaar te onderscheiden en meer te kunnen genieten van eten. Daarbij hoop ik dat ik hierdoor meer rust vind en niet steeds bezig ben met eten.

Ik ga het een aantal weken proberen en zal jullie tussendoor uiteraard op de hoogte houden! Ik ben benieuwd hoe ik mij over een aantal weken voel 😉

Een gedachte over “intermittent fasting dag 1

  1. Pingback: Intermittent fasting – Het is Maan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s