lijnen, vasten, afvallen… eten, eten, eten..

Ik ben inmiddels een week bezig met dat afwisselend vasten en de eerste dagen gingen gek genoeg ontzettend lekker. ik ben inmiddels al ruim 1.5 kg afgevallen en voel me mentaal maar ook lichamelijk erg lekker.

Op internet las ik vanmorgen dat het voor vrouwen wel een dingetje is, dat vasten. Je kan je hele hormoonhuishouding in de war schoppen. Oeps, dat is niet een hele fijne gedachte. Daarbij zat ik vanmorgen als een verlepte vaatdoek in mijn auto. Ik was écht heel erg naar van de honger. Ik heb dat tijdens het vasten nog geen één keer gehad maar heb op mijn werk aangekomen meteen twee boterhammen gegeten, daarna voelde ik mij godzijdank weer beter.

Mijn conclusie is dus eigenlijk dat ik het vasten prima volhoud als ik het maar niet iedere dag doe. Ik heb dit nu wél gedaan vanaf vorige week vrijdag en merk nu dat mijn lijf even in de war is. Ik heb buikpijn, ben een beetje slap terwijl ik vandaag dus wél ontbeten heb en dus eigenlijk niet gevast heb. Ik zal dus iets anders moeten verzinnen. Vasten is oké maar niet iedere dag en al helemaal niet als dit invloed zou hebben op mijn menstruatie, mijn hormonen en dat soort zaken.

Ik moet de komende dagen gewoon even gaan brainstormen wat voor mij het beste werkt. Ik heb een emmertje snoeppaprika’s gekocht, welke er als zoete koek in gaan. Misschien in plaats van vasten maar wat vaker gezonde tussendoortjes in de vorm van snoepgroente eten zodat ik wel wat binnen krijg maar niet een berg aan calorieën. Niet meer snoepen na het avond eten gaat trouwens wel boven verwachting. Ik doe mijn eetmomenten vaak koppelen aan gebeurtenissen dus bijvoorbeeld een avondje film kijken, daar hoort iets van koek/snoep/chips bij. Afgelopen week heb ik geen enkele keer iets genomen tijdens het bankhangen. Ik merk ook dat ik na het avond eten eigenlijk geen honger heb maar eet uit gewoonte. Ik denk dat dit al een ontzettende winst is.

Het vasten heeft mij meer inzicht gegeven over wanneer ik honger heb en wanneer ik trek heb. Bij trek hoef ik uiteraard niets te eten, wil ik dit wel dan pak ik een snoeppaprika of een stuk komkommer. Heb ik honger dan zal ik naar mijn lijf moeten luisteren en dan eet ik brood of fruit of iets anders gezonds.

Uiteindelijk heeft het vasten mij dus zeker iets gebracht. Of ik er mee doorga weet ik nog niet. De komende dagen maar even goed luisteren naar mijn lijf en daar mijn eetmomenten naar aanpassen. Daarna zien we wel weer 😉

2 gedachtes over “lijnen, vasten, afvallen… eten, eten, eten..

  1. Ka

    Ieder zijn ding natuurlijk, maar vasten snap ik echt niet. Ik heb je blog gelezen over de voordelen, maar met mijn kennis die ik heb over voeding, kan ik het niet rijmen, sorry.
    Daarbij zou ik er niet aan moeten denken, ik ben nogal hypogevoelig. Ik zou echt omvallen 😉
    Succes jij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s