Herinneringen

Facebook en zijn herinneringen.. Soms, hartstikke leuk. Soms, helemaal niet leuk. Soms, een beetje van beide.

Vanmorgen opende ik Facebook, zoals ik dat elke ochtend doe.
Er verscheen een bericht. “dit deed je 5 jaar geleden”..
Een foto van mijn vader verscheen. Zittend aan de salontafel. Hij was een sinterklaaskoek aan het versieren. Die had ik gekocht, 5 jaar geleden. Mijn vader was toen al erg ziek dus echt sinterklaas vieren zat er niet in, alleen een koek versieren ging nog net.
Aan de tafel zaten we samen. Samen te kliederen. Eerst plakkerig glazuur op de koek smeren om vervolgens met gele en rode snoepjes de boel in te kleuren. Iets wat zo raar lijkt maar zo ontzettend leuk was. We hebben gelachen, wat het belangrijkste was.

Vandaag zijn we 5 jaar verder. Ik ga vandaag geen koek versieren. ik ga niet gezellig aan de salontafel zitten met mijn vader. Lachend over een sinterklaaskoek. Alles is anders nu.

De tijd heeft zeker niet stil gestaan. Er is veel gebeurd in 5 jaar. Ik heb een prachtig huis gekocht met de man van mijn dromen, met wie ik overigens ook al 9 jaar samen ben. Ik heb mijn eerste auto gekocht. Daarna mijn tweede auto, de eerste auto (Chevrolet Matiz) was niet echt een succes.. We hebben twee katten gekocht, Luke en Skywalker. We vierde de eerste kerst in ons paleis en oud en nieuw. Ik wisselde van baan en daarbij ook volledig van functie. Mijn moeder kreeg een nieuwe vriend. Mijn zusje haalde haar diploma voor het VMBO en is gaan studeren. Mijn zusje haalde haar rijbewijs. Ik werd tante. Veel gebeurd dus..

Ik ben in 5 jaar ook gegroeid. Dat merk ik aan alles. Ik word wakker en heb er zin in. Dat was 5 jaar geleden wel anders. Ik denk nog iedere dag aan hem maar word niet meer verscheurd door het verdriet. Vrede heb ik er niet mee maar ik ben sterk genoeg om het te laten rusten.

Het waren 5 zware jaren met ups maar ook veel downs. Ik weet dat het voor mijn omgeving lijkt alsof die 5 jaren voorbij zijn gevlogen maar voor mij is dat alles behalve zo. Deze jaren waren de zwaarste jaren in mijn leven. Já het is makkelijker geworden, al gaande weg. Maar leuker? Nee.. Mijn leven was leuker toen hij er nog was.

Over een paar weken hebben we kerst en daarna weer oud en nieuw. Leuke maar beladen dagen. Na de feestdagen komt zijn sterfdag al weer dichterbij. 5 jaren is hij dan al weg. 5 jaar… Wat een tijd.. De tijd gaat veel te snel en als ik alles kon terug draaien dan had ik het gedaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s