Hernia

Ik heb al een tijdje een beetje rugpijn. Dit ging van een beetje naar best wel veel en inmiddels tintelt mijn been van boven tot aan mijn tenen.. Het was tijd voor de huisarts.

In 2014 heb ik een hernia gehad. Precies dezelfde klachten als ik nu heb dus ik voelde de bui al hangen. De huisarts vermoed sterk dat het ook nu weer een hernia is. Ik kan er voor kiezen foto’s te laten maken het punt is dat de uitslag niks veranderd aan het advies van mijn huisarts. Ik moet het 12 weken aankijken. Geen bedrust, dit is achterhaald maar juist zorgen dat ik in beweging blijf. Geen heftige sporten maar gewoon iedere twee uur even een paar minuutjes lopen. Fietsen mag ook. Voor pijnbestrijding mag ik naar de fysio, dit zal het herstel niet versnellen maar wel verlichting geven. Verder mag ik absoluut niet met mijn benen over elkaar heen zitten en moet ik erg letten op mijn houding.

Ik heb pijn. Geen enkele houding is fijn. Zitten vind ik vervelender dan staan al is mijn linkerbeen wel een beetje wankeling dus mijn evenwicht is niet helemaal top. Ik mag paracetamol nemen en als het niet gaat kan ik de huisarts bellen voor wat sterkers.. Aangezien ik ook al een maagzweer achter mijn naam heb staan houd ik het maar even bij paracetamol..

Enige voordeel is dat ik eigenlijk al een stapje terug wilde doen en nu zal ik wel moeten. Tillen is een no go maar verder mag ik, zolang de pijn te doen is, alles gewoon doen.

De komende weken dus maar wat vaker hulp vragen en erg goed naar mijn lijf luisteren. Uiteindelijk komt het dan wel goed. In het ergste geval volgt er een operatie al zegt mijn arts dat het bij 80% van de patiënten binnen die 12 weken gewoon weer over gaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s