Vierde week op mijn nieuwe werk!

Het is tijd voor een kleine werk update 😉 Inmiddels ben ik bijna vier weken werkzaam bij mijn nieuwe werk en heb ik de eerste indrukken dus achter de rug. De eerste twee waken waren vermoeiend vanwege alle nieuwe dingen en de nieuwe mensen die ik leerde kennen en natuurlijk mijn weekend Londen die nog even tussendoor kwam. Wel was het ongelooflijk leuk. Het is echt een warmbad waar ik in terecht gekomen ben.

Na vier weekjes kan ik zeggen dat ik mijn taken steeds beter onder controle krijg. Iedere twee weken hebben we overleg (vandaag overleg 2 😉 ) en kan ik aangeven of ik al weer klaar ben voor een nieuwe stap en daardoor dus weer een extra taak of wat extra werkzaamheden erbij kan nemen. De afgelopen weken heb ik positieve feedback gekregen waardoor ik weet waar ik sta en dat ik aan de verwachtingen voldoe. Dit is erg fijn aangezien ik bij Luiten juist die feedback miste.

Ik dacht dat ik werken met zoveel mensen om mij heen als storend zou ervaren omdat je continu in een omgeving zit waar mensen bellen en praten en er altijd mensen om je heen zijn. Ik dacht dat ik misschien niet sociaal genoeg zou zijn om een werkplek als deze te overleven. Niks is minder waar! Ik leer mezelf echt op een hele andere manier kennen. Ik kan mezelf prima staande houden in deze rumoerige omgeving. Ik ben zelfs serieus socialer hier dan dat ik bij Luiten ooit geweest ben. Zo zie je maar dat een omgeving echt iets met je karakter doet.

Qua therapie (mijn collega’s denken dat ik naar cursus moet als ik eigenlijk naar therapie ga, ik weet nog niet of ik daar helemaal open voor uit wil komen aangezien het bij Luiten nogal een struikel blok was en uiteindelijk zelfs meegewogen heeft bij het niet verlengen van mijn contract..) heb ik de één na laatste sessie achter de rug. Door de disc analyse (ik weet nu welk kleur ik ben wat inhoud dat ik weet hoe ik communiceer en hoe ik moet communiceren met mensen uit een andere kleur) merk ik dat ik op mijn nieuwe werk echt beter uit de verf kom. Joke (mijn therapeut) zei de laatste sessie ook dat ik er vrolijker uit zag, minder gespannen. Zo voel ik dat zelf ook. Ik krijg nog steeds af en toe een bevlieging, dan twijfel ik aan alles dat los en vast zit maar dit is niet meer zo frequent als een aantal maanden terug. Daarbij weet ik nu veel beter hoe ik mezelf weer kalm kan krijgen wat er voor zorg dat de spanning van korte duur is.

Mijn werk bied ook een soort Disc analyse aan. Schijnt dat iedere medewerker hier aan mee moet/kan doen. Zal tegen die tijd eens met HR overleggen of ik gewoon de uitslag van Joke mag gebruiken. Nog een keer een Disc analyse doen lijkt me overbodig. ik weet nu wie ik ben en hoe mijn kwaliteiten en vuilkuilen in elkaar steken, ik denk dat dat erg waardevol is!

Ik moet zeggen dat ik weer positief naar de toekomst kijk. Ik zie het echt weer zitten. Tuurlijk is er nog werk aan de winkel maar ik ben al veel verder dan ik enkele maanden terug was. Ik heb oprecht ongelooflijk veel geleerd, vooral over mezelf en als ik dit toepas dan kom ik er sowieso! Daarbij is het goed te beseffen dat baaldagen er nou eenmaal bij horen dat dat niet meteen betekent dat je depressief of overspannen bent, alleen was de maten van spanning voorheen gewoon te hoog.

Ik ben benieuwd wat de toekomst allemaal voor mij in petto heeft. Vanaf nu kijk ik de toekomst in zonder angst en met liefde voor mezelf want als ik in gedachte houd dat ik goed genoeg ben gewoon zoals ik ben en dat ik lief MOET zijn voor mezelf zoals ik lief ben voor anderen, dan kom ik er wel!

Toekomst, ik lust je rauw 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s