Ik ben er klaar mee

Gisteren zat ik bij Joke, het was mijn vijfde sessie en inmiddels waren we ook al ruim 3 maanden aan mijn psyche aan het sleutelen. Het begon allemaal met Disc, 3 maanden terug. De analyse om te zien wat voor persoon je bent. Ik, de vredestichter, heb de SC stijl. Ik hou van zekerheid, oprechte waardering, duidelijkheid en tijd om mij aan veranderingen aan te passen. Mijn grootse angst is om mijn zekerheden kwijt te raken. Ik heb een hekel aan opdringerigheid, snelle beslissingen maken zonder alle achtergrond informatie en te directe mensen. Je kan je dus voorstellen dat toen ik voor mijn gevoel alle zekerheden verloor (mijn baan bijvoorbeeld..) ik nogal in paniek raakte. Het begon allemaal met paniekaanvallen en huilbuien. Het overviel me enorm. Ik moest in therapie. Zo gezegd zo gedaan.

En nu ben ik er klaar mee! Therapie is afgelopen. Ik heb 3 maanden intensief aan mezelf gewerkt en ik ben zeker nog niet klaar maar ik denk dat ik nu genoeg handvatten heb om het verder alleen aan te kunnen. Ik heb ongelooflijk veel geleerd over mezelf. Over mijn communicatiestijl, over mijn valkuilen maar ook mijn sterke punten. Ik heb geleerd assertief te zijn, op de goede manier. Ik heb geleerd liever te zijn voor mezelf. En bovenal heb ik geleerd dat ik goed genoeg ben.

De komende maanden en misschien zelfs jaren zal ik er zeker nog aan moeten werken. Mijn groei vasthouden en indien nodig hulp vragen. Over 3 maanden zie ik Joke weer even voor een evaluerend gesprek, om te kijken hoe het dan gaat. Voor nu ga ik alles wat ik heb geleerd toepassen en verder werken aan mijn herstel.

Het was een moeilijke tijd, en soms nog steeds. Mijn paniekaanvallen zijn er nog steeds maar zeker niet meer zo heftig en zo vaak als een aantal maanden terug. Ik weet nu beter waar mijn grenzen liggen en wanneer genoeg gewoon genoeg is.

Zo zie je maar, alles komt goed. Het was hard werken en het ging absoluut niet vanzelf maar uiteindelijk komt het allemaal goed.

Een gedachte over “Ik ben er klaar mee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s