Overwinning op mezelf!

Ik merk dat ik groei. Stapje voor stapje kom ik waar ik wil zijn. Therapie was ongelooflijk leerzaam en ik kan het iedereen die ook maar een beetje twijfelt aan zichzelf aanraden. Niks om je voor te schamen, je word er alleen maar een leuker mens van!

Gisteren op het werk kwam er een beetje veel op mij af. Er liepen wat dingen net even anders dan de bedoeling was en ik moest snel schakelen. Mijn hartslag ging omhoog en ik schakelde als een idioot. Vroeg hulp, belde mensen en loste het op. Ja leuk, wat wil je met dit verhaal zul je je afvragen? Vorige week had ik exact de zelfde situatie en kreeg ik een waanzinnige paniekaanval. Dit keer: NIET. Tuurlijk ik raakt ietwat gespannen, maar paniek? Nee.

Dit klinkt als een kleine stap. Voor een ‘normaal’ mens. Voor mij is dit een wereld van verschil. Ik had controle, ondanks dat de controle wegviel. Ik was en ben ongelooflijk trots op mezelf. Maanden terug gaf ik toe dat het slecht ging. Ik ging door een ongelooflijk lastige periode heen. Ik zocht hulp en voelde me echt even heel erg ongelukkig. Ik had dagelijks paniekaanvallen en huilbuien. Nu een halfjaartje later ben ik sterker, veel sterker. De paniekaanvallen zijn hooguit wekelijks, soms blijven ze zelfs weken weg. Huilbuien heb ik al weken niet meer gehad.

Ik merk dat iedere dag nog wel obstakels heeft. Dat ik iedere dag weer op mezelf moet passen. Meer als een ‘gemiddeld’ mens waarschijnlijk. Ik merk dat ik vooral na een dag van regelen, bellen, stressen en hard werken doodop ben. Ik merk dat iedere keer als ik geen paniekaanval krijg dit net zoveel energie kost als wanneer ik de paniekaanval wel krijg. Maar het belangrijkste: Ik merk dat ik mezelf staande houd. Dat ik ongelooflijk gegroeid ben. Dat ik leer om naar mijn lijf en gevoel te luisteren en dat als ik dat doe ik de antwoorden krijg die ik zoek. Ik merk dat ik door de handvatten die Joke mij aangereikt heeft veel verder kom dan ik had kunnen denken. Een halfjaar geleden lag ik huilend op de bank, wie had gedacht dat ik nu al zo ver zou zijn?

Het was een lange weg, een zware weg. Het zal de komende maanden ook nog één groot leerproces blijven maar voor het eerst in maanden heb ik echt de hoop en het geloof dat het goed komt.

Het komt allemaal goed. Niet vanzelf en het is hard werken maar het komt goed!

Een gedachte over “Overwinning op mezelf!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s