Stekende pijn

Hoi allemaal!

Het was weer even een tijdje stil. Niet omdat ik niks meemaakte maar juist omdat ik teveel meemaakte..

Vorige week dinsdag kreeg ik opeens ongelooflijke steken in mijn buik. Ik wist al meteen: dit zijn niet mijn darmen, het is niet mijn PDS… Ik ben op bed gaan liggen nadat ik een handje laxeertabletten en pijnstillers genomen had en heb wonder boven wonder beste oké geslapen.

Woensdag ging het overdag best oké. Ik voelde wel een drukkend gevoel onder mijn ribben maar geen steken. Ik ben in de middag zelfs gewoon nog wezen sporten. Toen ik terugkwam ging het alleen mis. Pijn joh, niet normaal. Dus besloten de huisartsenpost te bellen, eigenlijk meer voor advies en niet omdat ik nou zo graag langs wilde komen. Ze vertrouwde het alleen niet dus we moesten langskomen.

Mijn buik werd onderzocht maar omdat de stekende pijn alweer gezakt was kon de arts er weinig mee. Mijn hartslag werd gemeten en was veel te hoog. Na overleg met de chirurg hebben ze toch besloten dat ik weer naar huis mocht. Ik moest bellen als ik rillerig zou worden of als de pijn erger zou worden. Ik kreeg een recept mee voor Omeprazol en Diclofenac echter bleek de apotheek al dicht dus ik moest het voor de nacht doen met paracetamol..

De volgende ochtend moest ik naar mijn eigen huisarts. Hij had gehoord van de arts bij de huisartsenpost dat zij dacht aan een ontsteking of aan galstenen. Mijn arts dacht aan galstenen. Ik moest bloed gaan prikken want aan de hand van mijn leverwaarde konden ze waarschijnlijk meteen zien of het inderdaad galstenen zijn.

In de middag kreeg ik de uitslag van mijn bloedtest. Alles was normaal. Echter vertrouwd mijn arts het nog steeds voor geen meter dus heb ik morgen een echo van mijn bovenbuik. Ik zit te hopen en te bidden dat het geen galstenen zijn. Echt laat het alsjeblieft gewoon wat anders zijn… Een maagzweer ofzo, alles beter dan galstenen….

Ik heb geen idee wanneer ik de uitslag van de echo krijg. Ik hoop nog voor het weekend. We gaan het zien. Meer dan afwachten kan ik nu toch niet doen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s