Mijn eerste hardloopwedstrijd

Gisteren heb ik mijn aller eerste hardloopwedstrijd ooit gelopen! Hoe ging het? Dat lees je hier!

Ik had me een paar dagen van te voren best wel in een opwelling opgegeven. Was niet echt getraind, had wel een paar keer hardgelopen in 2019 maar pas 3 keer 5km gelopen voor de start gisteren.

Mijn eerste hardloopwedstrijd zag ik ook niet als een wedstrijd. Meer als een soort vuurdoop. Kijken hoe dat gaat en wat mijn tijd dan zou zijn. Ik dacht dat ik rond de 32 a 33 minuten zou lopen maar echt een doel had ik niet. Ik wilde gewoon lekker lopen en kijken hoe het zou gaan.

Erwin, mijn zwager, ging ook de 5 km lopen dus rond 12.00 uur verzamelden we bij mijn huis zodat we gezamenlijk onze startbewijzen konden ophalen. Ik zou niet naast Erwin starten aangezien hij een snellere eindtijd verwachte neer te zetten dan ik maar het feit dat je er toch samen aan begint maakt dat je minder nerveus bent. Rond 13.20 liepen we richting het startvak. Onderweg kwamen we nog mijn schoonouders en mijn moeder tegen.

Om half twee klonk het startschot en ging ik van start. Ik probeerde zoveel mogelijk mijn eigen tempo te lopen. Ik wist dat als ik me teveel zou laten meeslepen door de snellere lopers ik de eindstreep misschien wel niet zou halen. Het lopen ging lekker. Het was benauwd waardoor ik minder zuurstof had dan ik wilde maar de eerste 3 kilometer gingen eigenlijk zonder moeite. De laatste twee kilometers had ik het wat zwaarder, vooral omdat ik minder lucht kreeg en ik het erg warm had maar op zich liep het nog best lekker. Het rondje was deels door de polder en deels door de Maasdijk. Het was een route met veel rechte stukken wat prima loopt.

Bij de laatste kilometer merkte ik dat ik veel naar voren gebogen aan het lopen was. Dat gebeurd zodra ik moe word. Ik was voor het mooie te snel gestart waardoor ik nu op mijn reserves liep. Niet erg, want één kilometer moest nog wel te doen zijn, een sprintje kon ik er alleen niet meer uitknijpen. Bij de finish aangekomen wist de omroeper niet wie ik was, ik stond niet op zijn kaart maar mijn familie schreeuwde mijn naam en zo kon ik dus toch nog met naam en startnummer over de finish.

Mijn eerste hardloopwedstrijd heb ik gelopen in 32 minuten en 35 seconden. Een prima tijd al zeg ik het zelf! Ik ben geëindigd op plek 174. Bij thuiskomst heb ik me meteen opgegeven voor de Rijk Zwaan loop in september! Nu trainen zodat ik in september onder de 32 minuten kan lopen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s