Hardlopen – de smaak weer te pakken

Vroegah, in de goede oude tijd zeg maar, liep ik drie keer per week hard. Ik had geen doel, ik liep gewoon. Vooral om mijn hoofd leeg te maken, want piekeren tijdens het hardlopen doe ik dus nooit. Als ik nog energie heb om te piekeren tijdens het hardlopen dan loop ik niet hard genoeg. Twee weken terug gaf ik mij op voor de Ruitenburg run welke ik vorige week zaterdag gelopen heb. Een run waarvoor ik mij in een opwelling ingeschreven had. Wederom zonder doel. Ik wilde het gewoon graag eens meemaken. Het lopen van een hardloopwedstrijd is volgens vele namelijk een magisch gevoel. En dat was het!

Thuis gekomen na de Ruitenburg run had ik het hardloopvirus weer helemaal te pakken. Ik gaf me meteen op voor de Rijk Zwaan loop. Deze is eind september en nu ga ik wel serieus trainen!

Ik heb voor mezelf een soort schema in elkaar gezet. Één keer in de week een langere duurloop, rustig tempo, tussen de 7 en 10 kilometer. Één keer in de week sprinten, over het algemeen is hier mijn bootcamp training perfect voor want daar zitten altijd wat korte sprints in! en dan nog één keer een wat snellere duurloop, bijvoorbeeld 5 kilometer in 6.1 a 6.2 min per km. Als ik dan nog puf en zin heb kan ik in het weekend nog een stukje op de wielrenfiets fietsen, puur voor mijn conditie en om mijn scheenbenen wat te ontzien. Deze zijn namelijk de afgelopen dagen erg gevoelig. Komt door a) mijn nieuwe schoenen en b) omdat ik meer op de voorkant van mijn voet probeer te lopen, deze aanpassing in loopstijl is een grotere belasting voor mijn onderbenen waardoor mijn benen even tijd nodig hebben hieraan te wennen. Vooral door de pijn in mijn onderbenen probeer ik minimaal 1 dag rust te houden tussen trainingen, zodat mijn lijf weer een beetje kan bijkomen.

Ik vind het hardlopen echt heerlijk. Vooral omdat ik nu een doel heb. Ik wil de Rijk Zwaan loop lopen onder de 31 minuten. Inmiddels is mijn snelste tijd op de 5km 31.05 minuten. 31 minuten zou dus als ik nog een klein tandje bij zet haalbaar moeten zijn! De Ruitenburg Run (5 van Dael) liep ik in 32.35 dus een tijd van 31.05 bij de Rijk Zwaan loop zou al een mega grote verbetering zijn! Een goed doel om naar toe te werken dus 🙂

De komende tijd ga ik dus lekker trainen. En vooral genieten van al mijn runs, want dat is uiteindelijk natuurlijk het belangrijkst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s