Is het echt zo?

Het is gewoon al weer december. Dit jaar is zo ongelooflijk snel gegaan dat het wel voorbij gevlogen lijkt. Jaag ik door het leven of is het leven opeens zo leuk dat alles zo snel gaat? Time flies when your having fun 😉

Een jaar geleden begon ik met therapie. Het voelt gek dat dat pas een jaar geleden is want het voelt alsof het veel langer geleden is. Ik kan mij bijna niet voorstellen dat ik een jaar geleden gebroken in mijn keuken huilend tegen Michael zei dat ik het niet meer kon. Dat ik het leven te overweldigend vond en dat ik het niet meer leuk vond. Dat ik hulp wilde gaan zoeken omdat ik er zelf niet uit kwam. Ik had simpelweg niet de energie om het zelf te doen.

Ik vond Joke en Joke heeft me een halfjaar lang geholpen. Wekelijks zat ik bij haar op de bank. Niet alleen praten maar vooral ook doen. Bewust zelf zorgen dat je je denkwijze aanpast. Het was zwaar, heftig maar vooral heel erg fijn dat ik eindelijk de hulp kreeg die ik verdiende. Het heeft mijn ogen geopend. Ik verloor mijn baan, dit leek vreselijk. Lag er weken van wakker want wat nu? Achteraf was dit helemaal niet erg, het was een zegen. Nu zit ik bij een bedrijf waar ik wel mezelf kan zijn. Waar de dagen veel minder energie kosten. Waar ik kan lachen. Waar ik er bij hoor. Bij Luiten heb ik er nooit bij gehoord. Ik was de gekke eend in de bijt. En heel eerlijk, dat ben ik nog steeds alleen nu mag ik het zijn 😉

Het gevoel overviel me en ik moest mezelf een paar keer knijpen maar ik geloof dat ik gelukkig ben. Ik lees deze zin opnieuw en denk ‘gelukkig? Ik?’ ja ik geloof het wel. Ik geloof dat ik eindelijk, misschien wel voor het eerst in mijn leven, op dagelijkse basis gelukkig ben. Is het leven perfect? Nee. Ben ik perfect? Nee. Is dit leven perfect voor mij? Zeker weten!

Volgend jaar word een ongelooflijk gaaf jaar. Eerst in mei trouwen met de mooiste, leukste en liefste man op aarde. Vervolgens Amerika met mijn echtgenoot 😉 Ik krijg kriebels in mijn buik als ik er aan denk.

Ik ben vroeg en waarschijnlijk komt het later dit jaar nog eens ter spraken maar ik wens jullie een fantastisch, geweldig, mooi en gelukkig nieuwjaar toe. Dat het laatste stukje van 2019 je veel blijdschap mag brengen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s