Ik ga het doen!

Ik loop hard, zoals jullie weten. Ik ben sloom. Een slak. Mijn eerste wedstrijd liep ik met mijn zwager. Hij liep hem onder de 19 minuten. Ik in net geen 33 minuten. Mijn zwager en mijn familie aan de kant hebben nadat hij over de mat kwam dus gewoon nog 14 minuten staan wachten op mij. Is niet erg. Ik ga mezelf ook absoluut niet vergelijken met hem. Hij is wielrenner. Heeft een atletische bouw. Ik niet bepaald.

Je vraagt je nu vast af waar ik heen wil met dit verhaal? Het punt is dat ik dus wel ook prestaties neer wil zetten waar niet alleen ik maar ook mijn omgeving trots op kan zijn. Dat ook ik te horen krijg dat mijn prestatie er één van wereldformaat was. Dus moet er getraind worden. Anders kom ik alsnog nergens. Alleen is gebleken dat het trainen niet bepaald zoden aan de dijk zet. Ik ren 3x per week. Rondjes van 3 tot 10 kilometer. Af en toe snel, met hoge hartslag. Af en toe lekker langzaam. Soms een paar sprintjes voor de snelheid. Op zich zijn mijn trainingen, als ik internet moet geloven, prima ingedeeld maar toch kom ik niet verder. Ik zit nog steeds rond (en soms zelfs over..) de 33 minuten voor 5km.

Al een tijdje twijfel ik of ik me niet moet aanmelden bij de atletiekvereniging in ons dorp. Ik vind alleen juist de vrijheid van het hardlopen (zelf bepalen wanneer je gaat) zo heerlijk. Ik heb genoeg discipline om ongeacht regen, wind en kou gewoon 3x in de week te gaan lopen. Een stok achter de deur is dus niet nodig alleen besef ik mij ook dat techniek wel een dingetje is. Ik heb namelijk geen techniek.. Vooral als ik moe word dan loop ik heerlijk ingezakt. Ik kom dus ook altijd als een zoutzak met rood hoofd en belachelijk weinig zuurstof over de finish. Ik heb dus wel enige vorm van training nodig.

Ik mailde de vereniging en legde uit dat ik wat techniek en aansturing mis. Ik kan twee dingen doen: a) gaan trainen bij Olympus70 (wegatletiek) of b) mee doen met een lopersproject die zich richt op de 5km. Je werkt dan toe naar een wedstrijd in Naaldwijk. Ik ga dus voor B! Ik heb geen idee wat ik kan verwachten. Ik weet dat het begint in de eerste week van januari en dat ze trainen in Poeldijk, verder weet ik niks.

Volgens de website krijg je ook voor thuis een schema mee en word er van je verwacht dat je netjes een aantal keer per week op eigen houtje gaat trainen. Je mag/kan met je trainer mailen, advies vragen, hij kan je houding/techniek beoordelen. Allemaal dingen die ik erg belangrijk vind. Het project duurt 3 maanden.

We gaan zien waar het mij brengen zal. Ze hebben nog veel meer projecten. de 5 dus, 10km, halve marathon, hele marathon, ook projecten voor wandelen en voor beginnende hardlopers. Eerst maar eens beginnen met de 5 en misschien als ik de smaak te pakken heb door naar de 10? Wie zal het zeggen 😉

Zodra het lopersproject begint zal ik hier wekelijks een stuk over schrijven zodat ook jij weet hoe het is om met een groep te lopen. Misschien twijfel jij al een tijdje en is dit juist het zetje wat je nodig hebt 😉 Word vervolgd 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s